Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Талантите от ГПЧЕ с престижни кинонагради

Четвъртък, 02 Юни 2011г. 11:55ч.

Две призови места спечелиха безапелационно възпитаниците на Езикова гимназия „Васил Карагьозов”- Ямбол в Националния конкурс за ученическо фото и киноизкуство. Вероника Зайкова и Янислав Василев заеха съответно Първо и Трето място в конкурса, който се провежда традиционно година в Пловдив. Вероника Зайкова спечели първа награда с филма си „Българската Венеция”. Той е заснет изцяло от палубата на ветроходна яхта, което си е сложно дори за обиграни оператори, а да не говорим за шестнадесетгодишна госпожица. Филмът показва интригуващото рибарско селище в Отманли и остров Свети Иван. Морските кадри са вълнуващи, а снимките от Отманли успяват да накарат всеки да се усмихне на старите морски вълци. Янислав Василев спечели журито с романтичния естетски филм „Есента е...”, който провокира със страхотни кадри и арт решения. И любов естествено. И двамата ученици са възпитаници от киноклуба на преподавателя по български и литература Росица Бакалова. Филмите на Вероника и Янислав можете да гледате във видеосекцията на ZONAYAMBOL.COM.
 
 

Атлетките от Езиковата над всички в Националните ученически игри

Вторник, 31 Май 2011г. 11:52ч.

Отборът по лека атлетика на ГПЧЕ „Васил Карагьозов” Ямбол се върна като шампион от Националните ученически игри в Сливен. Златните момичета на треньора Димитър Чамов са с общо 7 медала от игрите и автоматично са класирани за световното първенство по лека атлетика за девойки. Десетокласничката Симона Караманолова зае първото място тласкане на гюлле, трета е на скок дължина с личен резултат 4.77 м., спечели и второ място с щафетата 4 по 100 м. Осмокласничката Пламена Атанасова е първа на гладко бягане 400 м., с трето място на бягане 200 м. и втора в щафетата 4 по 100 м. Другата млада надежда на ГПЧЕ Ивет Апостолова от IX клас е на второ място на скок дължина с лично постижение 4,92 м., като завърши четвърта и в спринта на 100 м. Яница Атанасова от VIII клас е втора на щафета 4 по 100 м и на пето място на бягане 200 м. Мария – Йоана Маринова от IX клас е четвърта на бягане 400 м. и втора на щафета 4 по 100 м.
 
 

Страница 8 от 11