Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона ГПЧЕ "В.Карагьозов"
ГПЧЕ "Васил Карагьозов"

GP4E-logo-nadpis

Гимназия с преподаване на чужди езици “Васил Карагьозов” – гр.Ямбол

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и
изпитна база на Кеймбридж

ОБЯВЯВА

Прием за учебната 2011/2012 година:

След завършен VІІ клас – 3 паралелки,

профил Чуждоезиков: Английски език,
втори чужд език по избор (немски, френски, руски език)

Тел. за контакти: 046/66 10 40;66 10 39; 0894450150

Училище за победители! 

Бъди един от нас!

gpche-1

gpche-3

 

 

 

 

 

 


gpche-kompkabineti

Дори и напредналите в компютърните технологии тийнейджъри ще бъдат приятно изненадани от модерната база в ГПЧЕ. Със своите съвременно оборудвани компютърни кабинети и зали за презентации, с перфектно обучените преподаватели, училището дава възможност на всеки ученик да влезе в чудния свят на компютрите по най-добрия начин – със съвременни компютърни конфигурации и нов софтуер.
Залите за презентации пък превръщат обучението в наистина интересно, както и дават възможности на учениците да докажат себе си пред публика, а и да се учат да подготвят добра презентация по определена тема.


gpche-bibloioteka

Гимназията разполага с богата училищна библиотека, в която всеки ученик абсолютно безплатно може да ползва необходимата му учебна или художествена литература. Библиотечният фонд се състои от над 50 000 заглавия, голяма част от които – прозведения на английски, френски, немски и руски език, както и многоезични речници и речници.

 

 

  


gpche-studio

Журналистиката е особено привлекателна за младите хора. И макар че повечето от тях само въздишат по лицата от новинарските емисии, в нашата гимназия тийнейджърите имат уникалния шанс да направят първи стъпки в тази вълнуваща професия, да снимат и монтират кадри, да пишат своите първи статии за вестници и сайтове. Това е възможно в клуба по журналистика в ГПЧЕ, ръководен от преподавателката по Български език и литература Росица Бакалова. Под нейно ръководство бъдещите репортери подготвят и телевизонното предаване „Тетрадка по всичко".

gpche-baseinУчилището разполага с голям и добре отоплен закрит басейн , който отговаря на всички хигиенни изисквания. Басейнът предлага не само чиста вода и чудесни условия за плуване, но и напълно достъпни курсове по плуване за начинаещи. За безопасността на децата се грижи квалифициран спасител.

 

 

 

Младите театрали от Езиковата с приз от Бургас

Вторник, 03 Май 2011г. 17:29ч.

С първа награда за оригинален спектакъл се завърнаха от Международния младежки фестивал на театралното изкуство „Бургаски изгреви” актьорите от театрално студио „Феникс” към ямболската езикова гимназия. На бургаска сцена младите театрали представиха пиесата „Ученическо царство” – забавен и свеж римейк на „Женско царство” на Ст.Л.Костов. Сценарист и режисьор на „Ученическо царство” е обичаният ямболски актьор Волен Митев, а ръководител на ученическата трупа – преподавателката по български език и литература в ГПЧЕ Снежана Илиева. „Ученическо царство” е смешно-тъжна драма за битието на младите хора, един ироничен и съвсем малко тъжен поглед върху живота на техните учители и родители. Пиесата поглежда под друг, различен ъгъл тийнейджъра, изгубен в моралния хаос на съвремието, лутащ се между доброто и злото, красивото и грозното, достойното и пошлото. Сценарист и актьори заедо търсят пътя към истината – всеки ли заслужава дар като свободата или тя е повече отговорност, изпитание и предизвикателство, което героите от три поколения оценяват по собствените си  критерии. Сред много неизвестни, смях и комични колизии, спектакълът достигна до сърцата на публиката  за пореден път и донесе не само престижна награда на трупата, но и удовлетворение от репетициите и нелеката подготовка за сцената.  Театралното студио „Феникс” е създадено през септември 2007 година с цел да осмисли свободното време, да провокира интереса към театралното изкуство и да задоволи потребността на младите хора от ямболската езикова гимназия от реализиране на творческите им пориви. Художествен ръководител от създаването на студиото до момента е Снежана Илиева.

 
 

Злато от "Орфеева дарба" за Александра от ГПЧЕ

Четвъртък, 14 Април 2011г. 11:57ч.

С диплом и златен медал се завърна от Националния музикален фестивал „Орфеева дарба” младата ямболска пианистка Александра Дичева. Осмокласничката от ГПЧЕ „Васил Карагьозов” е възпитаничка на преподавателката по пиано Жана Станчева, която подготвя млади ямболски таланти от години. Алекс е впечатлила журито и публиката на фестивала със зрелите си изпълнения на произведения на Шуберт и Шопен. Именно Фредерик Шопен е и любимият й композитор, който я вдъхновява. Това съвсем не е първият успех на Александра Дичева - през 2010 тя зае второто място на Международния конкурс за пианисти в София и спечели трета награда за най-добро изпълнение на творба от български композитор на фестивала в Бургас.
 
 

Страница 9 от 11