Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Елхово Преговаряме с Брюксел за увеличаване щата на Гранична полиция

Преговаряме с Брюксел за увеличаване щата на Гранична полиция

Granichna-policia CopyВ момента се запълват 320 позиции за гранични полицаи, България преговаря с Европейската комисия (ЕК) за още 1260 щата, каза служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Елхово. „Имаме разбиране, вярвам, че ще успеем да осигурим финансиране и за тези 1260. По този начин ще възстановим почти близо 2000 щата, съкратени в последните десет години в „Гранична полиция“, каза още вътрешният министър, цитиран от БТА. 
Демерджиев подчерта, че в момента страната ни се справя два пъти по-добре с мигрантския натиск спрямо миналата година, но той продължава да расте. Трябва да се вземат мерки за довършване на започнатото - по-добро техническо и кадрово обезпечаване за охрана на границата, допълни той. 
Вътрешният министър връчи днес на служители на Регионалната дирекция на „Гранична полиция“ в Елхово 100 нови пистолета „Валтер“ (Walther).
„Амбицията ни е, тъй като елементи от тези пистолети се произвеждат в България, ако успеем да осигурим по-голяма доставка за цялата българска полиция, както и да привлечем производителя от Германия да произвежда целия пистолет или повече елементи от него у нас“, каза Демерджиев.
Новите пистолети са по-добри от сегашните „Макаров“, които използват полицаите. През годините назад обаче не се е работило по превъоръжаване на полицията. Необходими са 17 000 нови пистолета, а сега са доставени 1100 за униформените в страната, каза още вътрешният министър. „Направете преценка, ако така бяха осигурявани от колегите преди мен, два-три пъти щяхме да сменим въоръжението“, каза Демерджиев.
Вътрешният министър добави, че въоръжението за охрана на държавната граница с Турция е подсилено след убийството на граничния полицай през ноември миналата година.
„В момента нарядите патрулират с дългоцевно оръжие, осигурихме и автомобили от други държавни структури и ведомства. Към момента сме подсигурили необходимото, за да могат те успешно да си изпълняват функциите. Това има значение за тяхната сигурност, а и респектира всеки, който се опитва да проникне на наша територия“, каза още той. Информацията е на БТА.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario