Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Елхово Следствието за убийството на граничаря от Елхово е пред приключване

Следствието за убийството на граничаря от Елхово е пред приключване

granicata-ohranaБългарският граничен полицай Петър Бъчваров, убит на българо-турската граница в началото на ноември, е бил прострелян от турски гражданин, целящ да осъществи криминално деяние от битов характер – кражба на добитък. Това е основната версия, по която работят разследващите от българска и турска страна. Новината съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев, административен ръководител на Окръжна прокуратура Ямбол. Той участва в съвместна координационна среща с представители на турските власти, проведена на ГКПП „Капитан Андреево“. Освен прокурор Дойчев участие в срещата взеха и наблюдаващият досъдебното производство прокурор, главният секретар на МВР Петър Тодоров, главен комисар Атанас Илков, директор на ГДНП и главен комисар Росица Димитрова, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.
Прокурор Дойчев информира още, че резултатите от назначената експертиза показват, че убийството е извършено с ловно оръжие 12-ти калибър, а изстреляните сачми се използват за стрелба по едър дивеч. Проведената среща е имала за цел да бъде обменена информация, за да може разследването да завърши в най-кратки срокове. Работата по досъдебното производство продължава, но то е пред приключване, добави прокурор Дойчев.
Граничният полицай от Елхово беше убит на седми ноември миналата година по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана на българската граница. Младият мъж бе прострелян в главата в непосредствена близост до граничната ограда край село Голям Дервент. За убийството на следващия ден бе задържан турски гражданин.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario