Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Избори
Избори
Парламентарни избори'2022 - Медийни услуги
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

В Маломир отвори врати Младежки клуб, изграден с подкрепата на АТАКА

ataka-05-21Лидерът на Атака Волен Сидеров и водачът в евролистата на партията Георги Димов бяха в ямболското село Маломир. Те откриха новоизградения Младежки клуб в селото, за което помогнаха с лични средства. Младежкият клуб в Маломир заема помещение в изоставена някога складова база в центъра на селото.

Продължение...

 

Искат от съда повторно броене на бюлетините в Маломир и Веселиново

YAS-vitrajДве жалби за оспорване на резултатите от проведения на 1 ноември 2015г. втори тур за избор на кметове в селата Веселиново и Маломир, общ. Тунджа постъпиха днес в Административен съд Ямбол. Първата жалба е от кандидатa на ПП „ГЕРБ” за кмет на с. Веселиново. Той оспорва истинността на протокола на секционната избирателна комисия, относно броя на действителните и недействителните бюлетини.

Продължение...

 
 

АББ представи първите си анализи след изборите в региона

abv-logo QVgaРазработени качествени програми за развитие и управление на общините, привлечени много млади хора в предизборните листи и в самата кампания, добре подготвена и успешно реализирана формула за спечелване на местния вот в Община Стралджа. Това са първите изводи на областното ръководство на АБВ, представени от председателя на областната структура на формацията в Ямбол Христо Христов в първата след балотажите пресконференция на АБВ в града. Бяхме толерантни и показахме на какво можем да разчитаме, за да отговорим на исканията на гражданите, каза Христов. За съжаление, не намерихме най-добрите подходи в комуникацията с хората, за да достигнат идеите ни до по-широк кръг избиратели, посочи той.

Продължение...

 
 

Трето полувреме

adm-sudДве жалби, свързани с местните избори за кметове и общински съветници, са постъпили в Административен съд – Ямбол. Едната е от упълномощен представител на БСП – Стралджа. В нея се твърди, че след разглеждане на резултатите за избор на общински съветници е констатирано, че в листата на МК „Промяна” има двама кандидати с еднакъв брой преференции. „При аналогични обстоятелства в листата на БСП беше разигран жребий, вследствие от което ОИК излезе с решение №131 МИ Стралджа, 27.10.2015г., пише още в жалбата. Настояваме ОИК да се произнесе законосъобразно и на основание чл. 454 ал. 4 от ИК проведе жребий на номерата на кандидатите в списък А за общински съветници, получили равен брой преференции на изборите за общински съветници и кметове на 25.10.2015 г., за да няма двойни стандарти за различните листи и кандидати”.

Продължение...

 
 

Жалби след балотажите в Маломир и Веселиново

23-10-04Общинска избирателна комисия Тунджа трябва да се произнесе по две внесени жалби, в които се оспорват решения на комисията след втория тур на изборите за кметове на кметства. Слав Стоянов Славов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Веселиново обжалва решение 369/МИ/02.11.2015, с което се обявява Татяна Йорданова Стоева за избран кмет на кметство Веселиново. Стоева, кандидатура на Коалиция „БСП – ЗС „Ал. Стамболийски“, бе избрана с 50.18% (286 гласа) срещу 49.82 на сто (284) за нейния опонент от гласувалите 596 жители на селото, при 570 действителни бюлетини.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 13