Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Гергьовден в Ямбол

Гергьовден в Ямбол

01-vvoenniЯмбол ще отбележи Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, със света литургия, литийно шествие и военен ритуал. Началото на светата литургия в храм „Свети Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“ е от 08.00 часа. Църквата ще бъде отворена за всички желаещи, но с въведени изисквания за отстояние между хората и необходимата дезинфекция. След  отслужването на празничната литургия в 10.30 ще тръгне литийно шествие с икона, в която е вградена частица от мощите на Св. Георги. В него ще участват представителна група от Ямболския гарнизон и Духов оркестър при НЧ „Съгласие-1962“. Всички гости и граждани на Ямбол са поканени да се включат в шествието, което ще започне от улица „Св. Георги“ и ще премине по улиците „Ат. Кратунов“, „Индже войвода“, „Георги Дражев“, „Цар Иван Александър“, площад „Освобождение“, „Г. С. Раковски“ до  площадното пространство пред Община Ямбол. Припомняме, че литийното шествие се провежда в Ямбол от няколко години по инициатива на  Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архийерейски наместник на Ямболска духовна околия.
В 11.00 часа пред сградата на Община Ямбол ще започне тържествен ритуал за издигане на националното знаме и марш на представителни блокове от военните формирования на Ямболския гарнизон. Ще бъде отслужен тържествен водосвет и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Ямбол.
След приключване на тържествения ритуал литийното шествие с иконата на Св. Георги ще се върне по същия маршрут до едноименния храм в кв. „Каргон“.
Ако метеорологичните условия позволяват, над небето на Ямбол ще прелетят и два самолета Су-25 от Авиобаза „Безмер“. Преди това те ще вземат участие в празничния парад в София.
И тази година гражданите, които желаят, ще имат възможност да се поклонят пред иконата с мощите на светеца на 5 май преди вечернята, както и на самия Гергьовден в църквата „Св. Георги Победоносец“. 
Шести май е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава в Ямбол. От 10.00 до 16.00 часа всеки може безплатно да разгледа експозициите.
Община Ямбол Ви пожелава светли празници и призовава да се спазват въведените противоепидемични мерки.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario