Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Две спортни инициативи подготвя общината в началото на октомври

Две спортни инициативи подготвя общината в началото на октомври

02-gimnastikaНа 8 октомври, събота, в затревеното корито на река Тунджа, в участъка от Каргонския мост до Биков мост в Ямбол, ще се проведат паралелно Първи турнир по утринна гимнастика „Ямбол ‘22“ и инициативата „Спортувай с президента“, на която ще присъства лично президентът на Република България Румен Радев.
Организатор на турнира по утринна гимнастика е Община Ямбол. Организацията се подготвя с методическото съдействие на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.
Целта е да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да се насърчи физическата активност сред подрастващите и да се излъчат победители в отборната надпревара, както и в индивидуалното състезание на спортните водещи (капитани) в различните възрастови групи (дивизии).
Право на участие имат ученици, момичета и момчета, от 5 до 12 клас.
Дивизиите са разпределени по следния начин:
- първа дивизия, момичета и момчета,, с включена сборна група: от 5 до 7 клас;
- втора дивизия, момичета и момчета, с включена сборна група от 8 до 10 клас;
- трета дивизия, момичета и момчета с включена сборна група от 11 до 12 клас.
Отборите се състоят от 8 до 10 ученици и спортен водещ (капитан). Всяко училище може да участва с максимум два отбора в съответната дивизия. В отборите нямат право да участват ученици, които тренират някакъв вид гимнастика, тъй като те имат предварителна професионална подготовка.
Всеки отбор ще трябва да изпълнят последователно и без прекъсване гимнастически комплекс от общоразвиващи упражнения (КОРУ) под музикален съпровод с помощта на своя спортен водещ (капитан).
Подаването на заявки за участие в състезанието и получаване на допълнителна информация може да се осъществи на имейл: zh.zhelyazkov@yambol.bg, yambol@yambol.bg или на тел.: 0895 599 812, 046 68 14 10. Краен срок за подаване на заявките за участие – 30.09.2022 година.
Инициативата „Спортувай с Президента“ има за цел да оцени общата физическа годност на децата и е цялостна програма за мотивация, и физическо възпитание на децата.
Комплексът от изпитания включва седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Тестът е със състезателен характер и ще постави участниците в среда на конкуренция, като фактор на въздействие за максимално разгръщане на способностите.
Системата за оценяване на физическата годност включва покриване на нормативи, отчитане на резултати от независим наблюдател и оценъчна скала, която след обработка на данните ще се публикува на интерактивна карта.
Записването на децата може да стане, както в съответните им училища, така и на място преди събитието, което започва в 10:00 часа.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario