Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Двойно увеличение на сделки с имоти в Ямбол - ето цифрите

Двойно увеличение на сделки с имоти в Ямбол - ето цифрите

YAMBOLВъпреки постоянното повишаване на цените, област Ямбол отчита и повишаване на обема имотни сделки. Експертите от сайта за обяви за недвижими имоти Ямбол Реалистимо анализират последните статистики на имотната картина за града, за да се изясни тенденцията на имотния пазар.

Внушителен брой сделки с имоти в Ямбол

Ямбол е един от малкото райони в България, където за второто тримесечие на 2022 г. са сключени над 1000 сделки с недвижими имоти. По-точно те са 1023, което е с около 59 на сто повече спрямо предходното тримесечие (679 сделки), сочат данните на Имотен Регистър към Агенцията по вписванията. Увеличение има и спрямо същия период на миналата година (второ тримесечие на 2021 г.) – с около 10 на сто, докато същото сравнение на първо тримесечие спрямо 2021 е с отрицателен ръст. 
Ямбол принадлежи към Югоизточен район на планиране, в който за 6 години за периода 2015-2021 средно увеличението на цените на имотите е 36 процента - на съществуващите имоти с близо 50 пункта, а на имотите ново строителство с около 18. 

Липса на имоти ново строителство в Ямбол
На практика в района почти няма ново строителство. През второ тримесечие на тази година са въведени в експлоатация само 6 нови жилищни сгради и са издадени 13 разрешения за строеж.
Сигурно това е и причината цените на новото строителство (макар и недовършено) да се различават значително от тези на съществуващите имоти. Средно квадратен метър жилищна площ в гр. Ямбол струва около 500 евро, като в квартал като „Георги Бенковски“ е по-скоро около и под 400 евро на квадрат, а в ж.к. „Златен рог“ – около 540-550 евро на квадратен метър. В същото време жилищата в строеж се предлагат на цена близо 900 евро на квадрат, което е почти двойно по-скъпо.
Към края на 2021 г. районът на Ямбол разполага с малко над 72 000 жилищни имоти. От тях около 5000 са едностайни, средно по около 24 000 са двустайните и тристайните жилища, близо 10 000 са четиристайни и почти още толкова тези с пет и повече стаи. 
Районът е привлекателен и с плодородната си земеделска земя. В момента тя се предлага от 2 до 14 евро на кв.м в зависимост от местонахождението и големината на парцела.

Реалистимо е сайт за недвижими имоти в Ямбол, където както собственици и частни лица могат да публикуват безплатни частни обяви за наем или продажба на апартамент или къща, така и професионалните брокери си публикуват цялото портфолио с предлагани на пазара недвижими имоти. Допълнително в Реалистимо са публикувани и последните търгове за имоти (публични продани), както от държавни и частни съдия изпълнители, така и търгове от общини, синдици, държавни компании и други.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario