Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Ден на отворени врати във Войскови район Кабиле

Ден на отворени врати във Войскови район Кабиле

voenni-kabileВ навечерието на 19 ноември – Празник на Сухопътнтите войски от Българската армия, 42-ри механизиран батальон организира инициативи за отбелязване на бележитата дата на най-многочисления род войски от Въоръжените ни сили. В акция за почистване на войнишки паметници военнослужещите посетиха паметни места за почит и бойна слава в област Ямбол.
Предстои показ на основни образци въоръжение и техника, който ще се проведе на 17 ноември от 10.00 часа във войскови  район Кабиле. Личен състав от военното формирование реализира родолюбивата инициатива за почистване и освежаване паметниците на загиналите във войните за освобождение на България, със съдействието на кметове и кметски наместници на населените места.
В навечерието на бойния празник акцията приключи в село Воденичане, където е един от 107-те регистрирани войнишки паметници в област Ямбол, оставащи за идните поколения, за да увековечат героичния път и саможертва на българския войн. В очакване на празника батальонът подготвя и поредната си среща с жители и гости на областния град. В рамките на Деня на отворените врати, на специално развърнати места, посетителите ще имат възможността да видят отблизо МТЛБ на пехотата, 120-милиметрова минохвъргачка Б1-10 „Тунджа”, противотанкова гранатохвъргачка СПГ– 9, Противотанков управляем ракетен комплекс „Фагот”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, тактическа екипировка, леко стрелково оръжие – пистолет „Макаров”, автомат „Калашников” – АК-47, лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, снайпер 7,62 мм „Хеклер и Кох”. Празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове, химна на Втора механизирана бригада, от състава но която е военното формирование, както и емблематични песни за армията ни и нейните бойни успехи. По традиция Сухопътните войски честват всяка година своя боен празник на 19 ноември. Тази година той съвпада с отбелязването на 137 години от Сръбско-българската война и славната победа на Българската войска в нея. Денят 19 ноември е определен за Празник на Сухопътните войски с Решение на Министерския съвет на Република България № 477 от 16 ноември 1992 г. и заповед на Министъра на отбраната № 478 от 18 ноември 1992г.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario