Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол "Кукерландия '2022" с изложби и детски празник

"Кукерландия '2022" с изложби и детски празник

01-kokerlandДефилетата на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ няма да се проведат и тази година заради епидемичната обстановка и наложената забрана за провеждане на масови прояви от Регионалната здравна инспекция. В програмата са включени няколко изложби и Детският фолклорен празник „Аз съм кукерче“.
В 13.30 на 5 март, събота, пред сградата на Народно читалище „Съгласие“ ще бъде открито XVIII-ото издание на традиционния Международен фото-конкурс и фото-изложба „Кукерландия“. Проявата е организирана от Община Ямбол, Община Тунджа и Сдружение Ямболска фотографска общност.
Зрителите ще имат възможността да разгледат 35 подбрани от журито снимки, а отличените фотографи ще бъдат наградени.
В 17.30 часа на същия ден ще бъдат пресъздадени обичаите, свързани с народния празник Сирни Заговезни. Това ще се случи в зелените площи до Етнографския комплекс в квартал „Каргон“.
Малчуганите от детските градини в Ямбол и Тунджа представиха обредното маскиране и кукерския обичай в детския празник „Аз съм кукерче“. Видеоклиповете вече са заснети и предстои да бъдат обработени и публикувани на официалната страница на Община Ямбол във Фейсбук.
На 2 март във Фейсбук ще бъдат оповестени победителите в Конкурса за рисунка „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“ на Народно читалище „Съгласие-1862“. Наградите ще се връчват индивидуално на призьорите, изложбата ще бъде експонирана във фоайето на читалището.
На 2 март фотоизложбата „Най-доброто от „Кукерландия“ на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол ще гостува в Музея на фотографията в Казанлък.
Общински детски комплекс Ямбол набира изработени от деца кукерски маски за Конкурса-изложба „Кукерландия“ до 8 март. След това предстои представяне на експозицията.
Атрактивните гигантски кукерски маски, които през последните години обиколиха големите градове на България, ще бъдат разположени на улица „Раковски“ – между сградите на Община Ямбол и Народно читалище „Съгласие“.
От Община Ямбол изразяват увереност, че през следващата година Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ отново ще се проведе в мащаба, в който заслужава да бъде!rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario