Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Незабравими емоции на обновената спортна площадка

Незабравими емоции на обновената спортна площадка

01-streetbalКметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов, прокурист на "Хидравлични елементи и системи" АД, заедно откриха обновената спортна площадка за стрийтбол и минифутбол до бл. 86 в ямболския квартал „Граф Игнатиев“. 
 „Искам да изкажа своята искрена и дълбока благодарност към ръководството на „Хидравлични елементи и системи“АД, благодарение на които сме тук заедно. Те не само инвестират в нашия град, но и мислят за младите хора в него, подкрепят спорта на открито, както и други инициативи на Община Ямбол. Признателен съм им за това, че още при първия ни разговор, след като споделихме тази наша идея, те се съгласиха да ни подкрепят. И може би най-важното е, че от всички видове спортни настилки, които имаха възможност да изберат, избраха тази с най-високо качество.
Радвам се, че това е поредната инициатива между Община Ямбол и ямболска фирма, което е едно ясно доказателство, че заедно, ръка за ръка, можем да вървим – за развитието на нашия град и за неговото облагородяване.
Искам да пожелая успех на всички участници в днешното състезание, много приятни и незабравими емоции на тази спортна площадка!
Искам да се обърна и към тези, които ще я ползват - бъдете отговорни и я пазете, за да се ползва още много време.“, сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.
02-streetbal„Хидравлични елементи и системи“ АД дариха модерна настилка с дебелина 13 милиметра, произведена от швейцарската фирма „Коника“. Тя е подходяща за минифутбол, стрийтбол, волейбол, но не и за каране на скейтборд, ролери, кънки, тротинетки и байкове.
ХЕС АД осигуриха и наградите на призьорите в турнира – тениски и шапки.
В дните преди откриването на игрището бщински служители подмениха огражденията на площадката и монтираха ново осветление.
Венцислав Калудов, прокурист на ХЕС АД, подчерта пред присъстващите: „Преди всичко искам да благодаря на Община Ямбол и на господин кмета за инициативата, която ни даде възможността да подпомогнем младежите в града - да имат едно чудесно съоръжение и да се занимават със смислени неща в свободното си време. На всички участници пожелавам успех и нека най-добрият победи!“
Регламентът на турнира по стрийтбол, организиран от Община Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите, предвиждаше състезателите да бъдат разделени в две възрастови групи: от пети до седми клас и от осми до десети клас.
Отборите бяха съставени от трима състезатели, мачовете се играеха до седем точки или до изтичане на времето от пет минути.
За участие в първа възрастова група се записаха пет отбора с атрактивни имена: „Акули“, „Дебелите“, „Конете“, „Лейкърс“ и „Счупените кости“.
Във втората категория участваха седем тима с интересни названия: „Пабло“, „Кактус“, „Бъкс“, „Тримата мускетари“, „Парен локомотив“, „Стената“ и „Гъзетата“.
Турнирът започна с изненада: „звезден“ отбор, съставен от заместник-кметове Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, в който се включи бившият капитан на мъжкия ни национален отбор по баскетбол нашият съгражданин Павел Маринов, игра демонстративен мач с „Кактус“. Момчетата от „Кактус“ – Тодор Кирилов, Хрисимир Дончев и Александър Монев, са баскетболисти, тренирани от Румен Шопов. Победата за заместник-кметовете не дойде лесно, въпреки че Михаил Керемидчиев е тренирал баскетбол дълги години, а Енчо Керязов също е спортист. Момчетата се противопоставиха добре с технична игра и добра стрелба, но опитът на Павел Маринов си каза думата и мачът завърши с минимална победа на отбора му след негова забивка.
Изненадата вдигна настроението на публиката и аплодисментите не бяха още отшумели, когато борбата под двата коша започна. Мачовете в двете възрастови групи вървяха паралелно. Те бяха оспорвани и повечето от тях приключиха след изтичане на петте минути, а не след отбелязване на седем точки. Съдии бяха баскетболните треньори Румен Шопов и Валери Бъчваров.
14-streetballПобедител в първата възрастова група стана отборът „Акули“. На второ място остана тимът на „Конете“, на трета позиция се класира „Лейкърс“.
Във втората възрастова група победител беше „Стената“, а подгласници на втора и трета позиция – съответно „Кактус“ и „Тримата мускетари“. Превантивно-информационният център подари тениски на всички присъстващи.
Кметът Валентин Ревански награди призьорите в първата категория с медали, топки, тениски и шапки. Заместник-кметът Михаил Керемидчиев връчи отличията на по-големите баскетболисти.
Турнирът по стрийтбол на обновената площадка приключи с обща снимка за историята.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario