Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Общината поема 50% от разходите на кандидати за енергийно обследване

Общината поема 50% от разходите на кандидати за енергийно обследване

01-sessia CopyОбщински съвет - Ямбол одобри предложението на кмета на града Валентин Ревански, според което Общината ще поеме 50 процента от разходите за техническото и енергийно обследване на многофамилни жилищни сгради, но не повече от половината на референтната стойност по програмата.
С цел да бъде предоставена възможност на по-голям брой многофамилни жилищни сгради да кандидатстват и да бъдат финансирани по тази процедура, както и изключително кратките срокове за подаване на предложения, ще бъде оказана подкрепа на сдруженията на собствениците, като в бюджета на Община Ямбол бъдат предвидени средства в размер до 150 000 лева.
Общинската помощ ще се изразява в покриването на до 50% от разходите за подготовка на изискуемите документи за кандидатстване. След като сдружението кандидатства по програмата и бъде одобрено, всички разходи ще бъдат възстановени от финансиращия орган.
При условие, че одобрение не бъде получено, средствата, предоставени от Общината, няма да бъдат възстановени от собствениците.
На днешната сесия на Общински съвет – Ямбол бяха приети общо 19 точки. Пълен запис от сесията може да видите на сайта на Община Ямбол.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario