Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Общината поиска отговори и решения от "Юнион Ивкони"

Общината поиска отговори и решения от "Юнион Ивкони"

01-transpЗаместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев, председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков и общинският съветник Александър Стойков проведоха среща с представители на фирма „Юнион Ивкони“, осъществяваща превозите по градските линии в Ямбол. Повод беше кризата, предизвикана от липсата на шофьори, неспазването на разписанията и последвалото недоволство на гражданите.
Захари Корназов, управител за Ямбол на фирма „Юнион Ивкони“,  каза, че има много шофьори в болнични, както и водачи с последствия от корона-вирус. „В неделя ще дойдат шофьори от клона ни в Пазарджик. След срещата ще направим резервация в хотел за тях. Те не познават града – първо ще пътуват, след това ще шофират. Подбрали сме такива линии, които не се дублират,“ сподели той.
Христо Димитров, ръководител направление – клон Ямбол, изтъкна, че „Юнион Ивкони“ разполага в момента само с шестнадесет шофьори. Дори и след пристигането на четиримата водачи от Пазарджик, ще бъдат необходими поне още четирима шофьори, за да бъдат изпълнени всички курсове на автобусните линии.
Михаил Керемидчиев настоя разписанието да се спазва: „Какво да отговорим на хората, които недоволстват? Транспортът е социална дейност – един човек не може да чака два часа автобус. Няма значение и колко души возите на курс. Винаги сме влизали в положение, но това е прекалено. Разбирам проблемите ви, но искам разписанието да се спазва. Потърсете още шофьори. Помислете и за изявление пред медиите, за да се извините на гражданите.“
Представителите на фирма „Юнион Ивкони“ обещаха, че от понеделник, 19 юли, курсовете на автобусните линии в Ямбол ще бъдат възстановени с нормален график.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario