Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Община Ямбол и УНСС подписаха споразумение за партньорство

Община Ямбол и УНСС подписаха споразумение за партньорство

01.unss CopyКметът на града Валентин Ревански и ректорът на Университета за национално и световно стопанство в София - нашият съгражданин проф. д-р Димитър Димитров подписаха меморандум за сътрудничество, като по този начин официално изразиха желанието си за съвместна работа между двете институции. В срещата участва и заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов.
„Образованието е един от основните стълбове във всяка една държава и ние ще се радваме да допринесем за подготовката на младите кадри в УНСС, като се надяваме в един бъдещ момент те да изберат Ямбол като място, на което да потърсят своето професионално развитие“, каза кметът на Ямбол Валентин Ревански.
От своя страна ректорът на УНСС проф. Димитров благодари на Община Ямбол за бързата реакция относно провеждането на срещата и допълни, че желанието на ръководството на висшето училище е да помогне на общините да задържат младите хора, след като те получат добро и качествено образование.
Сред целите на меморандума са осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място, срещи с хора от практиката, организация на учебни и приложими стажове и практики, трудови борси и други инициативи в техен интерес, подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от съвместен интерес, партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление, провеждане на съвместни научни прояви, обучение, конкурси и други от общ интерес.
Сътрудничеството може да насърчава и съвместно кандидатстване по проекти и програми в интерес на двете страни, организиране на публични събития, представяне на добри практики по публично управление и обучение, както и обмен на информация.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario