Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Обявиха поръчки за ремонт на две пътни отсечки в региона

Обявиха поръчки за ремонт на две пътни отсечки в региона

LOT00100Областно Пътно управление Ямбол обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 50 км републикански пътища в областта, съобщиха от АПИ. Поръчката е в две обособени позиции с обща прогнозна стойност от 1 006 000 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е 26 октомври 2022 г.
Първата обособена позиция е за проектиране при ремонта на 11 км от второкласния път II-53 Тамарино – Войника. Трасето осигурява пряка връзка между Ямбол и Бургас - алтернатива на АМ „Тракия“ за пътуващите в участъка. Предвижда се ремонтът да се извърши в участъка от Тамарино през Войника до границата с област Бургас. Прогнозната стойност на поръчката е 220 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.
Втората обособена позиция е за изработването на технически проект за ремонт на 39,3 км от път III-5308 Калчево – Саранско –  Каменец – Стефан Караджово. Трасето е важна пътно-транспортна връзка в област Ямбол и свързва общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Участъкът, предвиден за ремонт, започва от Калчево, преминава през Саранско, Каменец и Стефан Караджово, за да завърши при кръстовището с път II-79 Болярово – Голямо Крушево (Кошу дере). Индикативната стойност на поръчката е 786 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.
Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.
Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението.
Договорът за проектиране включва изпълнение на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario