Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Още една улица в Ямбол промени своя облик

Още една улица в Ямбол промени своя облик

01shell CopyРемонтът и реконструкцията на участъка от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“ приключи. Нови тротоари, бордюри, велоалея и пътна настилка са част от променения облик на улицата, която наскоро беше преименувана на създателя на първообраза на националния флаг на България - Иван Параскевов.
Общата дължина на реконструираното улично платно и двупосочната велоалея е 2000 метра, а общата площ на тротоарите е 3600 кв.м. За удобство на живеещите в района са направени и два нови паркинга, пред блок 18 и 10, в ж.к. "Златен рог" с обща площ от 867 кв.м и капацитет от 34 паркоместа. Изградени са и нови оттоци за дъждовната канализация.
Пътната артерия вече облекчава трафика в посока Околовръстен път Юг, колоездачи използват алеите, предназначени за тях, а преминаването на пешеходците е по-безопасно.
Припомняме, че по молба на кмета на Ямбол Валентин Ревански средствата за важния инфраструктурен проект бяха отпуснати с Постановление на Министерски съвет в края на 2020 година, по време на третия кабинет Борисов.
Община Ямбол ще продължава работата по ремонта на уличната мрежа и облагородяването на града, за да можем да живеем в една по-уютна градска среда.
Видео от ремонтираната улица е публикувано в официалната фейсбук страница на Община Ямбол: https://fb.watch/gYBs9aBtna/

rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario