Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Празничният 24 Май в Ямбол, честването започва в 09.00

Празничният 24 Май в Ямбол, честването започва в 09.00

01.sheFstvie CopyВ Деня на Светите братя Кирил и Методий, ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, празникът в Ямбол ще започне в 09:00 часа в двора на Основно училище „Любен Каравелов“ с церемония по издигане на националния трибагреник, слово на кмета Валентин Ревански, благодарствен молебен и награждаване на отличените учители, преподавателски екипи и културни дейци по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол в областта на образованието и културата по повод 24 май.
Наградените ще бъдат поздравени с литературно-музикална програма и изпълнения на мажоретния състав на ОУ „Любен Каравелов“.
В празника ще участват представителни групи от всички детски градини, училища, читалища и културни институти в града, както и от Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол, пенсионирани преподаватели и културни дейци, които в пищно шествие, предвождано от Градския Духов оркестър, ще преминат по улиците „Любен Каравелов“, „Милин Камък“, „Търговска“, „Граф Игнатиев“, „Генерал Заимов“ и „Георги Раковски“.
Шествието ще достигне до сцената пред Народно читалище „Съгласие“, където в 10:30 часа започва втората част от празничната програма, в която певчески хорове и групи от Ямбол ще изпълнят известни български песни, акомпанирани от Духовия оркестър. Диригент ще бъде Весела Пастърмаджиева, солист – тенорът Георги Динев. Програмата ще продължи с изпълнение на женски хор, солисти и оркестър към Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас, а за доброто настроение на публиката ще допринесе и Танцов състав „Ромбана“ при Народно читалище „Съгласие-1862“.
На 24 май Културно-информационен център „Безистен“ обяви Ден на отворени врати от 10:30 до 16:30 часа. Жителите и гостите на Ямбол, които не са успели да разгледат неговите богати и разнообразни експозиции, ще имат възможността да го направят в празничния ден.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario