Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Първо домакинство на Ямбол в лекоатлетически трибой за младежи

Първо домакинство на Ямбол в лекоатлетически трибой за младежи

07 CopyПървото по рода си състезание по трибой „А1 атлетика за младежи“ се проведе на новата лекоатлетическа писта на градския стадион „Тунджа“ в Ямбол. В него взеха участие повече от 50 картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, идващи от над 12 града от цялата страна, родени в годините от 2010 до 2012 включително. 
На откриването присъстваха заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика. 
„Радваме се, че Ямбол вече има възможността да бъде домакин на подобни състезания. Работим усилено, за да покажем, че в нашия град спортът е издигнат до много високо ниво и когато виждаме резултатите няма как да не сме доволни. Пожелавам успех на състезателите и нека по-добрите победят“, каза Енчо Керязов и даде символичното начало на надпреварата. 
При момчетата на първо място се класира Йоан Радев от „Атлетик“ – Хасково.  След него, на втора позиция, се нареди Кирил Хрелков от Спортен клуб „Атлет 2004“ – Поморие, а на третата позиция остана Никола Делчев от „Атлетик“ – Хасково.
При момичетата Мария Караиванова от Спортен клуб по атлетика „Пендарева“ – Казанлък грабна златото, а Димана Бабамова от Спортен клуб по лека атлетика се поздрави със среброто. Бронзаът остана за Александра Бозукова от „Берое“ – Стара Загора. 
Отличията бяха връчени от кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета Керязов и легендата в леката атлетика з.м.с. Тотка Петрова. Организаторите бяха подсигурили и множество предметни награди за младите таланти. 
Това беше първото спортно събитие, част от програмата на „Ямбол-рън“ 2023. На 17 март, в петък, в пространството пред сградата на Община Ямбол, ще се проведе заниманието по „Детска атлетика“. В неделя, на 19 март, идва ред и на най-голямото събитие – Третият лекоатлетически пробег „Ямбол-рън“ 2023. Той ще стартира от 10:00 часа в лесопарк „Боровец“.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario