Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Собственикът на Завода за малц обяви намеренията си в Общината

Собственикът на Завода за малц обяви намеренията си в Общината

01-maltzКметът Валентин Ревански и главният архитект на община Ямбол се срещнаха с управителя на "Нивес" ЕООД - София Николай Христов. Фирмата е закупила ямболския завод за малц, който така и не беше завършен през миналия век, а повод за срещата беше изтеклото през 2014 година строително разрешение. Дружеството иска да построи допълнителна сграда и фотоволтаичен парк за собствени нужди.  
„Нивес“ ЕООД ще разкрие 100 работни места, а когато започне да работи, заводът ще бъде един от най-големите в Източна Европа. Негов аналог е предприятие за малц в град Карлови Вари, Чехия.
Фирмата е закупила и друга база за малц, която се намира в село Калояново, Пловдивско. В момента там се намира и по-голямата част от оборудването, което ще функционира в ямболския завод.
Валентин Ревански заяви, че Община Ямбол ще съдейства с всичко необходимо, за да започне работа заводът за малц. Кметът изрази задоволство от факта, че ще бъдат създадени нови работни места в града и от обещанието на Николай Христов фирмата да подкрепя различни ямболски каузи.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario