Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Топъл обяд за още 500 нуждаещи се от града

Топъл обяд за още 500 нуждаещи се от града

2018-obshtina-3Кметът на община Ямбол Валентин Ревански подписа допълнително споразумение към Договор за безвъзмездна финансова помощ по операция „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“. С подписаното допълнително споразумение Община Ямбол осигурява храна на нови 500 потребители за периода от 1 май до 30 септември 2021 година. Общо потребителите на проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Ямбол в условия на пандемията от COVID-19“, считано от 1 май, ще бъдат 700 лица. Усилията на екипа на Валентин Ревански са насочени към осигуряване на храна на най-нуждаещите се целеви групи – самотно живеещи, възрастни и болни хора, които нямат близки на територията на град Ямбол и не са в състояние да се обслужват сами. В следствие на увеличения капацитет ще се включат и още потребители от целевите групи на крайно нуждаещи се лица, с ниски доходи или без доход поради епидемичната ситуация, както и лица под карантина. 
През настоящата година проект „Предоставяне на топъл обяд в Община Ямбол в условията на пандемията от COVID-19" е единствената безплатна услуга на територията на общината за възрастни хора и лица в затруднение. Основна цел на проекта е да бъде осигурен безплатен топъл обяд за нуждаещи се лица, които са изпаднали в неблагоприятно социално положение. Предоставянето на топъл обяд включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. 
Реализацията на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Ямбол развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario