Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тържествена церемония за връчване на наградите за медицина

Тържествена церемония за връчване на наградите за медицина

04hipokratВ навечерието на Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници - 7 април, бяха раздадени традиционните награди за медицина на Община Ямбол. Отличията бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански на тържествена церемония в Културно-информационен център "Безистен". "За мен е чест да бъдем заедно в навечерието на Вашия професионален празник! Професията Ви е не просто работа, а призвание и съдба. Може би понякога ние, пациентите, искаме от Вас прекалено много. Това обаче е заради безрезервната ни вяра и надежда във Вас, защото Ви поверяваме най-ценното, което имаме – живота и здравето. Затова и благодарността ни към Вас е искрена и дълбока. Във времена на изпитания Вие достойно изпълнявате Вашия дълг.  Още през първите дни на пандемията бяхте на първа линия, рискувайки Вашето здраве. Много от вас живяха далеч от своите близки и приятели, борейки се на ръба на своите възможности и сили. От цялото си сърце искам да Ви пожелая здраве и щастие и, разбира се, да ви благодаря за неуморния труд, който полагате. Както на Вас, така и на всички медицински работници в нашия град! Вярвам, че скоро ще работите при тези условия, които заслужавате! Благодарим Ви, че сте до нас!", с тези думи кметът на Ямбол Валентин Ревански се обърна към медиците в залата.
Тази година Наградта на името на Анка Александрова получи Валентина Вълкова Петрова, операционна медицинска сестра в Хирургично отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“. Предложението беше направено от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.
Наградата Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ получиха д-р Стоянка Лазарова, д-р Катя Петкова и д-р Мария Бързева-Ал Самра по предложение на Районната колегия на Български зъболекарски съюз, както и Веселина Вълчева Иванова, главен фелдшер, Ваня Митраджиева, медицинска сестра, Галя Чуканова, рехабилитатор, Станка Бъчварова, медицинска сестра, Иван Даскалов, фелдшер, предложени от Регионалната колегия на БАПЗГ.
Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ получиха и Инфекциозно отделение, Пневмофизиатрично отделение, Отделение по анестезиология и интензивно лечение, Спешно приемно отделение и Микробиологична лаборатория на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Регионална здравна инспекция – Ямбол, Център за спешна медицинска помощ, Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол, МБЛА „Св. Йоан Рилски“ и ДКЦ 1 Ямбол. Те бяха предложени за награда от Районната колегия на Български лекарски съюз.
За тържествената атмосфера по време на церемонията допринесоха квартет от Камерен ансамбъл "Дианополис", Радосвета Хъркова и оперната прима Цветомира Гицова.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario