Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Ямбол посреща празника на града с концерти и изненади за малки и големи

Ямбол посреща празника на града с концерти и изненади за малки и големи

01.svetiduh CopyСветовноизвестният цигулар Васко Василев, Николина и Мария Чакърдъкови, Йълдъз Ибрахимова, Деси Добрева, легендарната рок група „Диана Експрес“, Детският духов оркестър „Джуниър Бенд“ от Велико Търново, са сред изпълнителите, които ще гостуват в Ямбол, част от богатата програма по повод празника на града – Свети Дух, 5 юни.
Община Ямбол е подготвила разнообразни събития за всички възрасти, които ще се проведат в дните от 29 май до 17 юни.
Празничните дни започват с Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“. Много изненади очакват най-малките жители на града по случай Международния ден на детето - представление от детските градини, театър, танци, сапунени балони, игри с кака Жени, „Балониада“ и куклени артисти в Градския парк. Детският духов оркестър „Джуниър бенд“ ще поздрави малчуганите от сцената до фонтана, а вечерта ще завърши с „Магичното шоу на Дани Белев“.
На 3 и 4 юни, събота и неделя, събитията ще продължат край Средновековната ямболска крепост. Там ще можете да видите интерактивен исторически спектакъл, посветен на 650-годишнината от героичната отбрана на крепостта, с участието на колектив от български и сръбски възстановчици. На реенакторската проява ще бъде представена културата и начина на обличане на средновековните българи и техните съседи, както и техните бойни умения. В програмата е включена и демонстрация на средновековните бойци. Вечерта на 3 юни ще завърши с концерт на любимата рокгрупа „Диана Експрес“, водена от големия български композитор и музикант Митко Щерев, роден в Ямбол и обявен за най-добрия композитор на филмова музика за 20 век.
На 4 юни ще имате възможност да се насладите на концерт на Представителния духов оркестър на Военно-Въздушните сили на България пред Безистена, след което на сцената пред Община Ямбол Деси Добрева и световноизвестният цигулар Васко Василев ще ви завладеят с музикални изпълнения.
Денят на Ямбол - 5 юни, ще започне с празнична Света литургия в Православния храм „Света Троица“ и ритуал за издигане на националното знаме. По традиция ще се проведе и тържествена сесия на Общински съвет – Ямбол, на която ще бъдат връчени наградите за Деня на Ямбол. Традиционният събор „Света Троица“ в квартал „Каргон“ ще събере жителите на града на обяд.
Празничният ден ще продължи с традиционната изложба „Светлината“ в Художествената галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Тази година специален гост ще бъде художникът Тодор Янков. Вечерта ще завърши с концерт на Николина и Мария Чакърдъкови, чиито песни ще бъдат съпроводени от Неврокопския танцов ансамбъл и празнична заря.
За всички любители на киното под звездите, програмата включва автокино, което ще се проведе на паркинга между магазините „Практикер“ и „Технополис“. Зрителите ще имат възможност да гледат един от най-новите български филми – „Игра на доверие“.
На 10 и 11 юни, събота и неделя, в Градски парк ще се проведе Ролерфест, а на 11 юни Йълдъз Ибрахимова ще пристигне в града за концерт с Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол.
Празничните дни ще бъдат обогатени и с XXVI Театрални празници „Невена Коканова“ . Всички събития и техните начални часове може да видите тук:
https://yambol.bg/denyat-yambol-2023rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario