Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Най-тъжното място на земята

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Понеделник, 20 Декември 2010г. 08:40ч.

delnik-t_angelovБългария била най-тъжното място на земята, твърди авторитетното списание "Икономист". Причините са много, но най-значимата била смехотворно ниското заплащане в нашата страна, както и безумно малките пенсии. При това положение няма как българите да не са тъжни, няма как да не сме и на първите места по стрес и по смъртност вследствие на болестите, които идват и заради отчаянието и стресовите ситуации. Безпаричието трайно се е настанило по земите ни и засега няма намерение да си тръгва оттук. Едва ли ще си тръгне и само заради плахите надежди, че в средата на следващата година може би ще вдигнат смешните пенсии на нашите родители с по няколко лева. Явно Симеон Дянков вече е взел да се усеща, че преди изборите е нужно да се пусне в общественото пространство някакво обещание, та дано да се спре процесът на трайното рухване на рейтинга на правителството. Но каквито и предизборни хватки да се прилагат, оттук нататък вече е късно за маневри.

Продължение...

 
 

Благотворителност и привидност

Автор: Весела Караманова Петък, 17 Декември 2010г. 18:13ч.

vesela-karamanovaДекември започна с благотворителност за инвалидите деца с театрална постановка и коледни торбички; децата рисуват коледни рисунки и се печатат благотворителните коледни картични винаги и непременно под патронажа и за славата на кмета, после следват благотворителните балове...
Затова ще ви припомня един разказ за баловете на родения в Ямбол писател Георги Господинов.

Не щъ!

Когато Стоян Михайловски, авторът не само на българския всеучилищен химн за Кирил и Методий, но и на много политически сатири, басни, на разголващата "Книга за българския народ", сегиз-тогиз получавал покани от двора на Фердинанд за бал, парти и други светски мероприятия, той постъпвал неизменно по един и същи начин. Помолвал приносителя на официалната покана да изчака малко, взимал писалката си и и изписвал в горния ляв ъгъл винаги едно и също - "Не щъ!".

Продължение...

 
 

Две страни на монетата

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Петък, 17 Декември 2010г. 08:43ч.

delnik-svetlanaКолосалната излагация, бе лаконичен външния министър Младенов по повод 45-те процента наши посланици, оказали се агенти на ДС. Според мен въпросът е нееднозначен. От една страна стои зависимостта на тези хора, което си е сериозен проблем. Трябва да се прибави и негативният начин, по който се гледа в демократичния свят към свързаните с ДС, както и към толериращите ги държави.
Но монетата има и друга страна, която не е за подценяване. Двойният стандарт на управляващите - за шеф на митниците и за министър, връзката им с ДС не е проблем. Или пък безспорният, макар и под сурдинка споменаван факт, че всички посолства вършат и разузнаваческа работа - преди, сега и винаги. А България е една, независимо кога, от кого управлявана.
Ако управляващите от ГЕРБ са решили да подменят със замах външните ни представители, добре. Но слагането под един и то позорен знаменател на всички, не е нормално. Трябва да се каже конкретно - кой какво е правил като агент на ДС. И уви, вярно е, че не това е дневният ред на българите, а ниските доходи, здравеопазването, образованието...
 
 

Перманентна ваканция

Автор: Катя Динева, в."Делник" Четвъртък, 16 Декември 2010г. 12:24ч.

delnik-katia-dinevaВ перманентна ваканция са българските ученици и то през цялата година. Знаят го учители и ученици, знае се и в обществото. Незнайно защо по места все още ученици продължават да се бунтуват и настояват за удължаване на зимната ваканция, независимо, че просветният министър е категоричен, че няма да има такова удължаване. От една страна ваканцията не е по-малка от почивните дни на родителите им. От друга страна, по време на празничната олелия в домовете, децата празнуват, като за световно, после си отспиват и то погледни ваканцията свършила. Няма да стигне коледната ваканция на онези ученици, които искат да се подготвят допълнително или да разработват теми, но... всичко е въпрос на организация, нали така. Всъщност задълженията на подрастващите са да ходят на училище и да си учат уроците, така както техните родители изпълняват служебните си задължения.

Продължение...

 
 

Непремерени реформи

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Четвъртък, 16 Декември 2010г. 09:24ч.

delnik-dianaРеформите не могат да са равнозначни на война с определени съсловия - това не искат да разберат управляващите и продължават да отправят противоречиви послания към учените, студентите и към културните дейци. Никой не спори, че всяка една от тези структури се нуждае от реформа, но защо тя трябва да е силова и гарнирана с непремерени квалификации и обиди, това никой не може да го разбере в обществото. Повече от година правителството говори за реформата в БАН, но така и не успя да впрегне усилията на работещите там, за да се случи нещо градивно, а само се гърмят обществени фойерверки, при които едните показват"мускули", а другите продължават да митингуват.

Продължение...

 
 

Страница 204 от 208