Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Привидности - 2

Автор: Весела Караманова Понеделник, 13 Декември 2010г. 08:56ч.

vesela-karamanovaКметът на града Георги Славов показно представи на Ямбол и на света как се интегрират ромите, като ги остави без дом пред зимата. Сега около блок 20 има между 100 и 200 семейства. Но какво от това, нали гледката към Боровец е прекрасна? Какво като всеки пети-шести ямболлия е циганин и в Махалата и в града хората живеят в светове, които не се докосват. И нито изработване на план за устройство на Махалата, нито десетилетията на ромското включване ще решат проблема на общото живеене. Може да решат проблема с кризата на някой друг архитект, проектант и строителен надзорник, а – и на банкер. Защото това са любими занимания на настоящите лица в общината - проектирането на Безистена например – вътрешното пространство, и на разкопките като резерват в Кабиле стигнали 148 000 лева...

Продължение...

 
 

Обречени ли сме на чалгата?

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Понеделник, 13 Декември 2010г. 08:42ч.

delnik-t_angelovОбречени ли сме на чалгата? Чалгата не само в музиката, но и в културата, науката, политиката... Този въпрос настойчиво поставят все повече българи, но той едва ли ще бъде решен, докато ни управляват хора, които са влезли в политиката, за да осребрят "високото" си положение. Много от тях не мислят за друго освен за своите комисионни, за подаръците и облагите, които биха могли да получат. За съжаление последната им мисъл е за развитието на българската култура, за по-доброто образование и възпитание на народа. Че е така се вижда с просто око.

Продължение...

 
 

Рекорди в криза

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Петък, 10 Декември 2010г. 09:08ч.

delnik-dianaКризата мобилизира целия потенциална община Тунджа и тя отново надмина Възможностите си, реализирайки рекорд на собствените приходи, напук на тежката икономическа ситуация, обедняването на хората и ограничаването на бизнеса. Нищо обаче не се случва от само себе си и не е плод на някакво добро стечение на обстоятелствата, а е упорита и целенасочена работа от страна на администрацията и съпричастност от страна на гражданите и бизнеса, които осъзнават, че преди да поискаш, трябва и да дадеш.

Продължение...

 
 

Само в България ли може да се случи?

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Петък, 10 Декември 2010г. 08:58ч.

delnik-taniaНе следите централните ежедневници, не гледате новини...е, сега Ви се е паднало се информирате. От една страна имате живо бебе във фризер, от друга полицай пребил до смърт и сам разследвал убийството, а някъде между тях виси лекар, който пребива пациентите си. Жителите на Люти дол, врачанско се жалват от своя лекар, пазител на здравето и живота им! Какъв зор са видели тия хора от този доброжелател? Истината е, че причината се крие в това, че лекарят изпращап пациентите си в "Пирогов". Все още не разбирате?! Стигали за лечение там, след като той сам ги подреди с юмруци. Саморазправа. От свой полицай се жалват хората от село Михнево, петричко. Пазителят на реда така опазил техен земляк, че го вкарал в гроба. Той зверски пребил нещастника пред тамошната дискотека заедно с двама негови авери. Така го наказали заради спречкването им, че младият мъж издъхнал. А нашият пазител се отзовал на сигнала за убийство, понеже бил на смяна и се включил в огледа на местопрестъплението. Безочие. Лекари "замразиха" живо дете. Как? Ами във, фризер. Раждането било преждевременно, бебето мъртво и хоп в хладилника. Да обаче детето не било мъртво май и май някои са го умъртвили. Жестокост. Ох лошо ми стана докато стигна до края. Такива неща само в България ли се случват? А само тул ли след тия случки ила...Безхаберие.
 
 

За поуките от един ученически протест

Автор: Георги Мангинов, в."Стандарт" Четвъртък, 09 Декември 2010г. 16:25ч.

manginovТези дни трябваше да бъда в Афганистан. Бях канен да участвам в международен журналистически семинар. Повече от месец се настройвах за бойната обстановка в размирната страна от средна Азия. Изчетох доста литература, срещнах се нашенци, изкарали там по година време. Пътуването обаче се отложи.
Реших, че съдбата ме дарява с няколко спокойни предновогодишни седмици. Не се случи. Вчера попаднах в истинска бойна обстановка, но не при талибаните в Афганистан, а... в центъра на Сливен.
Ученическият протест ме шокира. Десетина минути само гледах, забравяйки, че трябва да си водя записки. Бях стъписан.
Видях как ученици, с цигари в уста, хвърлят бомбички. Видях младежи с маски на главите и ножове в ръце. Видях яйца и кисело мляко да летят към хора. Видях как се вика неистово при всяка възпламенена бомба. Видях обезумяла тълпа, която бе готова за линч...Чух цинизми и викове: „Убий го".

Продължение...

 
 

Страница 206 от 208