Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Бизнес, нищо лично!?

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Сряда, 08 Декември 2010г. 09:20ч.

delnik-taniaПредполагам всеки е наясно що е това Коледа, защо има почва у нас и как ни омайва. Коледният дух е нещото, което те сгрява и ти става топло отвътре. Благодариш за това, което имаш, прекарваш време със семейството... и за това благодариш. Обхващате веселие само от украсата по улиците или от премигването на празничните лампички удома. Коледа е време да се почувстваш удома. Звучи хубаво и ми става мило да си мисля за Коледа. А като се замисля, че след нея идва и друг страхотен празник - Нова година. Масовки по площади и заведения, всеобщо празнично настроение, което опиянява...е, и виното също. Броенето в последните секунди преди края на изтичащата и началото на новата година, наздравицата с шампанско, речта на президента, Дунавското хоро...ммм, страхотно! Уви каквото било, било. Колкото весели празници сте изкарали - стигат ви, сега е ред на бизнеса с вашето настроение да настьпва. Време е да ви изцакатс куверта за Новогодишната нощ. Да ви вземат пари ида ви дадат вдървена пържола и суха салата. Време е да установите на място в хотела, който внимателно и с любов сте избрали заедно с приятели или семейство, че има уловки в услугата. Може алкохол ътда не е включен, може цялата празнична вечеря да не е включена в това, което сте заплатили като празнична оферта. Може да пропътувате 2000 км до прекрасна дестинация, За да се разочаровате. Бизнес, нищо лично. Няма нищо свято, дори опропастяването на празника ви. Наздраве!
 
 

За рибарите и въдиците

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Сряда, 08 Декември 2010г. 09:07ч.

delnik-dianaСъвсем са оперирани от морал нашите управници, щом могат на такъв резип, какъвто е скандалът с лакомите за скъпи подаръци народни представители, да казват, че нищо трагично не се е случило, шегувайки се, че като рибари този път депутатите ни са се хванали на въдицата. Естествено пак медиите са виновни за резила, защото те били направили провокацията, а самите депутати са чисти като сълзи, нищо че точно те са предпочели да зарежат работата си заради скъп телефон, който струва поне колкото три техни заплати. Едва ли може по байганьовски просто да махнем с ръка и да си кажем : "Ех, човещинка, полакомили са се, горките, откъде да знаят, че лошите журналисти им готвят капан". Целият този скандал шокира точно с наглостта и глупостта, както на преките участници в него, така и на тези, от които зависи да има адекватна реакция срещу провинението. Защото какво би означавало за хора без морал един морален линч от страна на обществото - ...нищо, просто присмех, че все още има хора, които се впечатляват от моралното падение. Страшното обаче е, че у нас за морал говорят само хората извън парламента, а вътре в него това май е непозната дума, щом няма адекватна реакция срещу виновните.
 
 

Привидности - 1

Автор: Весела Караманова Вторник, 07 Декември 2010г. 11:24ч.

vesela-karamanovaДрогата в България взема най-много жертви. България е с най-високата степен на смъртност след употреба на наркотици сред страните от ЕС, показват данните от европейско проучване, цитирани от заместник-посланика на Холандия Мартайн Елхерсма на форум за дрогата преди дни. В редица градове хероинът е изместен от метадона. Това важи за Ямбол, Свиленград, Враца, Монтана, възможно е и в други градове. С изключение на Враца, никъде другаде няма организирани метадонови програми, а течният наркотик, прилаган за заместителна терапия спрямо хероиново зависимите, е залял пазара.

Продължение...

 
 

Депутати бягат от парламента

Автор: Тодор Ангелов, в.Делник Петък, 03 Декември 2010г. 10:18ч.

delnik-t_angelovДали желанието на учениците за по-голяма ваканция и модата от последните години да бягат от училище не се оказват заразни и дали заразата да избягаш от задълженията си не се пренася и върху народните избраници? Депутати от калибъра на Ахмед Доган отдавна се занимават повече с партийни дела, с философската, "научната" си и с консултанската си дейност, отколкото с присъствието си в парламента. Други народни представители също от време на време бягат да оправят личните си и бизнес дела и не винаги са от най-редовните по време на парламентарните заседания. Но случаят с 16-те депутати, които са избягали от работа, тласкани от любопитството и от лакомията за скъпи подаръци може би е малко по-особен - не само заради префектния капан, заложен от журналистите. Бягството им от парламента е интересно и с факта, че става дума за нещо като масова психоза кой от народните избраници да се вреди преди другите свои колеги на "събитието". Дали за "хубаво" или "за лошо", но "по-неоправни" са се оказали двамата ямболски депутати от ГЕРБ, които били изпреварени от "основното ядро" заело „предвидливо" ограничените места, предвидени за „мероприятието". Какво ли би станало, ако журналистите от „168 часа" и от Би Ти Ви бяха поканили всички български депутати, заедно с общински съветници и, ако за всички тях бяха предвидени достатъчно места... Тогава, може би, шокът за обществото щеше да бъде още по-голям...
 
 

Без маска

Автор: Диана Иванова, в.Делник Петък, 03 Декември 2010г. 10:16ч.

delnik-dianaСкандалът с телефонните заплахи на кмета срещу две общински съветнички свали маската му на загрижен за съдбата на Ямбол управленец и показа истинската му същност на отмъстителен, гонещ до дупка враговете си властник. Дори и тези, които досега не вярваха, че кметът на Ямбол е способен да падне на такова ниво, могат да се убедят с ушите си, като чуят записа на сайта www.zonayambol.com.
Същинският въпрос е защо ямболският кмет си повярва толкова, че да започва да се саморазправя с всеки дръзнал да мисли и действа по различен начин и къде в цялата тази мръсна политическа игра останаха бляновете ни за демокрация и за зачитане на правото на другия на различно мнение.
В ямболското гербаджийско пространство вече има и нов термин за „правилните" решения и всичко, което не съвпада с тяхната линия, е нарочено за грешно, а приносителите му са върли врагове.
Новият партиен морал избуява на политическа сцена 21 година след началото на прехода, сякаш за да ни увери, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено, защото в непоносимостта си към различното мнение ямболските управници от ГЕРБ могат да засенчат и най-дървените комунисти...
 
 

Страница 208 от 209

banner 300x250 PASHA