Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Преходът - като вечността и вселената

Автор: Бойко Ламбовски Вторник, 12 Ноември 2019г. 11:13ч.

boyko-lambovskiМного ми харесват знаещите всичко. Когато бях дете, те ми казваха: "Няма бог. Има само материя. Вярвай в това. Щастието и комунизмът идват." Казваха още "Учението за комунизма е всесилно, защото е вярно".
Сега знаещите всичко казват друго: "Има Бог. Дойде свободата. Комунизмът беше заговор на шайка мошеници. Щастието идва, само го дръж."

Продължение...

 
 

Идва ли кризата за нас и какво да правим

Автор: Проф. Христина Вучева Четвъртък, 26 Септември 2019г. 16:05ч.

hristina-vuchevaВ нашата страна, през 60-те и 80-те години на миналия век, развитието на техниката и технологиите се наричаше технически прогрес. Народните маси, провъзгласени за управляващи /наричаха го диктатура на пролетариата/, много говореха за техническия прогрес.

Продължение...

 
 

Лошо образование, слаба държава: накъде върви България

Автор: Петър Чолаков Четвъртък, 19 Септември 2019г. 10:45ч.

petar-cholakovИзвестно е, че децата от по-заможните семейства имат сериозни образователни предимства пред останалите. Можем да разглеждаме това като проявление на т.нар. „ефект на натрупаните ползи" или „принцип на Матей", формулиран през 1968 от социолога Робърт K. Мъртън.

Продължение...

 
 

Как правителството си присвои бюджетния излишък

Автор: проф. Христина Вучева Сряда, 11 Септември 2019г. 16:01ч.

hristina-vuchevaНаближава времето, в което започва по-широкото обсъждане на съставения от Министерството на финансите и останалите министерства проект на закон за държавен бюджет за 2020 г . Но за пореден път, както през последните повече от десет години, се повтаря практика, различна от това, което се прави в другите страни - членки на ЕС.

Продължение...

 
 

В България: Така е, когато простащината се превърне в норма

Автор: Александър Андреев Понеделник, 19 Август 2019г. 08:49ч.

aleksandar-andreevБългария отново се появи на потискащото второ място в една статистика, цитирана от Еврокомисията: за убитите в пътно-транспортни произшествия - с 88 жертви на един милион население. По-напред е само Румъния с 96 убити на милион. Само за сравнение - в държави като Дания, Холандия, Ирландия и Швеция, погледнато в пропорция, жертвите на катастрофи са около три пъти по-малко.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 209

banner 300x250 PASHA