Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини US екип провери резултатите от ремонта на детска градина

US екип провери резултатите от ремонта на детска градина

3-usЕкип за гражданско-военно сътрудничество от армията на САЩ провери резултатите от ремонта на детска градина „Изворче“ в село Кабиле. Той беше извършен от американски и български войници преди 5 години по Програмата за хуманитарна и гражданска помощ на САЩ, която осигури финансиране в размер на 50 000 долара. На проверка в детската градина пристигна екип 1521 към Рота „Браво“ 415 батальон за военно-гражданско сътрудничество, воден от капитан Даниел Майуро, сержант I клас Джоди Ленард и старши сержант Браян Папс.
При спазване на строги противоепидемични мерки те посетиха детската градина, за да видят какво е състоянието 5 години след ремонта и да разберат какви са резултатите от него.
От страна на община „Тунджа“ присъстваха зам.-кметът Димитър Димитров и директорите на дирекции Пламен Тодоров и Диана Иванова.
Децата ги посрещнаха като скъпи гости с традиционната питка, пяха и танцуваха за тях, почерпиха ги с баница и ги изпратиха с армаган -  бурканче с мед и българското знаме. 
На сбогуване гостите им написаха послания и пожелания, за да бъдат закачени на дъгата на приятелството.
Множество въпроси зададе американският екип, за да се увери какви са резултатите от извършения ремонт, най-значимите от които са, че заради подобрените условия в детската градина групите вече са с една повече и е постигнат 100 % обхват на децата, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка, а в община „Тунджа“ тя обхваща и 4-годишните деца.
„Хубавото води след себе си нещо още по-хубаво“, коментира зам.-кметът Димитър Димитров, пояснявайки че в резултат на ремонта, родителите са започнали да участват още по-активно в живота на детската градина с доброволни инициативи.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario