Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Бояджик празнува Деня на селото и 95-та годишнина на местното читалище

Бояджик празнува Деня на селото и 95-та годишнина на местното читалище

boiajik3 CopyС двоен празник Бояджик отбеляза Деня на селото и 95-та годишнина от основаването на местното читалище "Джон Атанасов". По традиция Бояджик празнува в навечерието на 6 май, защото приема за свой закрилник Св. Георги Победоносец, в чиято чест на няколко километра от селото е изграден параклис. Тази година бе отбелязана и годишнина от създаване на другия духовен храм – народното читалище.
Начало на празника със стихове поставиха децата от Бояджик. Специални гости бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, заместник-кметът Димитър Димитров, секретарят на Общината Галина Иванова, зам.-председателят на Общинския съвет Живко Желев и общинските съветници Кирил Писаров и Йордан Йорданов.
В емоционално обръщение към жителите и гостите на тържеството кметът на селото Елена Маджарова открои значението на празника на родното място и на читалището в живота местната общност. „Целта на читалището в Бояджик е запазването на обичаите и традициите, развитието и обогатяването на културния живот, възпитанието в дух на родолюбие и просвещение“, посочи Маджарова. Като част от празничната церемония Кметът на селото връчи благодарствени писма на читалищни дейци, които с труда и всеотдайността си са допринесли за историята на читалището и са съхранили неговия дух и до днес. Бяха връчени сертификати и подаръци на ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, които са участвали в Кралската лига за олимпиади Кингс по математика и български език и за тяхното отборно участие във фотоконкурс. 
Празничният концерт предложи изпълнения на самодейците от Бояджик – Певческата група към читалището и Детския танцов състав „Магия“. Включиха се и Фолклорната група от Победа, Танцов състав „Тракиец“ от Кукорево и самодейци от Гълъбинци, които пресъздадоха обичая „Баене“.
Кръшни хора се извиха при изпълненията на певицата Йорданка Вълчанова и оркестър „Приятели“, достоен финал на двойния празник беше празничната заря.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario