Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Георги Георгиев: Общината е най-близо до хората!

Георги Георгиев: Общината е най-близо до хората!

g-georgiev-kmet-tundja-2Кметът на Община Тунджа Георги Георгиев разпространи обръщение към жителите на общината, към служителите в общинската администрация, общинските съветници, към кметовете и кметските наместници по повод Деня на българската община, който се отбелязва всяка година на 12 октомври. Поместваме пълния текст на обръщението:
Скъпи тунджанци,
Уважаеми колеги от общинска администрация, кметове и кметски наместници,
Уважаеми общински съветници,
Честит Ден на българската община и на местното самоуправление!
140 години ни делят от първия приет Закон за общините и градското управление, който определя ролята на общината в живота на българите. 
Вече 24 години честваме този ден, но втора година го празнуваме официално, защото през 2021 г. той е обявен за празник с решение на Министерски съвет. Това е и признание за ролята на общините в управлението на държавата.
Общината е най-близо до гражданите, тя непрекъснато е на пулса на проблемите им в търсене на най-верните решения. Затова 12 октомври не е само ден на работещите в общинска администрация, в кметствата и кметските наместничества, а празник на всички граждани. 
В условията на увеличаващи се кризи и липса на правителство, единствено общината създава усещането за стабилност и затова всички граждани търсят решение на проблемите си при нас, независимо дали те са в нашите правомощия.
За нас, като ръководство, това е знак за доверие и ние непрекъснато се стремим да сме на висотата на изискванията на гражданите, да сме им полезни и да им помагаме, спазвайки законите. 
Уважаеми колеги от общинска администрация, кметове и кметски наместници,
Благодаря Ви за енергията, професионализма и всеотдайността в работата. Благодаря Ви, че всички заедно изграждаме имиджа на отворена към проблемите на хората администрация.
Уважаеми общински съветници,
Благодаря Ви за общите усилия заедно да подобряваме живота на нашите граждани, за подкрепата и мъдростта на решенията Ви.
През 35-годишното си съществуване, „Тунджа“ е доказала, че е модерна и работеща община, отворена към хората и към бизнеса.
Вярвам, че всички заедно няма да пожалим усилия и ще продължим да работим за по-доброто бъдеще на нашите граждани!
Честит празник!

Георги Георгиев,
Кмет на Община Тунджаrssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario