Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Младите от Тунджа се събират в Безмер за феста "Творчество и иновации"

Младите от Тунджа се събират в Безмер за феста "Творчество и иновации"

festa CopyНа 16 септември в село Безмер ще се проведе XI-то издание на Младежкия фестивал „Тунджа – Творчество и иновации“. Общо 24 младежки отбора от община „Тунджа“ са заявили участие в атрактивните спортни състезания. Те ще премерят сили в игри по пейнтбол, щафетни трасета за пъргавост и прецизност, стрелбище, сумо, дженга, танграм и футбол - точна стрелба по надуваема врата. Тази година отборните състезания ще се провеждат в две възрастови групи – от 15 до 20 години и от 21 до 29 години. 
По-малките гости на фестивала ще се забавляват в арт ателиета, подготвени от Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле и социалните услуги на община „Тунджа“. 
За втора година на фестивала ще гостува „Синята градина“ - работилница за цианотипия на фотографа Стефан Каменов. Ще има и игри с несъстезателен характер – дартс, стрийтбол, канадска борба и др.
На фестивала ще се представят и партньорите на община „Тунджа“ - 22-ра щурмова авиобаза „Безмер“ с демонстрации на оръжия, авиооборудване и полева кухня, която ще предлага емблематичния боб; Български младежки Червен кръст - с демонстрации по оказване на първа помощ и ЯТПП.
Тази година за младите хора на община „Тунджа“ концерт ще изнесе група „Туин Пийкс“ от гр. Ямбол с вокалист Даниела Косева.
По традиция фестивалът ще има и благотворителен характер - младежи доброволци ще предоставят топла храна на възрастни и нуждаещи се от с. Безмер.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario