Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини На Втори юни в Генерал Инзово и Ботево

На Втори юни в Генерал Инзово и Ботево

02-bottevoОбщина „Тунджа“ почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България в селата Генерал Инзово и Ботево с тържествена заря и с поднасяне на венци и цветя, съобщиха от пресцентъра на общината.  
„Да обичаме България с обичта на Ботев и на другите велики българи, които ни завещаха пример за най-чиста любов към Отечеството, което за тях бе преди всичко, и ни показаха какво е силен дух, дълг и достойнство“, обърна се към дошлите на зарята-проверка в Генерал Инзово кметът на общината Георги Георгиев.
Имената на 15 инзовци, загинали във Втората световна война, прозвучаха по време на поклонението. На паметника са изписани общо 54 загинали във войните от 1912 до 1945 г.
След двегодишно прекъсване заради пандемията Ботево възобнови традицията да чества тържествено своя патрон. 
Кметът на общината Георги Георгиев припомни, че преди 130 години село Ботево избира да носи името на гения и героя Христо Ботев и кръщава на него и двата духовни храма – училището и народното читалище, а 10 години ни делят и от друга значима инициатива за селото – откриването на барелефа на Христо Ботев, станало възможно с обединените усилия на местната общност и на родолюбиви тунджанци.
Ученикът Георги Георгиев от село Ботево рецитира стихотворението на Христо Ботев „Хайдути“, след което пред барелефа на поета и революционер бяха поднесени венци и цветя, накрая пищна заря озари небето над Ботево. 
В тържествените церемонии в двете села участваха и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, зам.-кметът Светозар Грозев и секретарят на общината Галина Иванова.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario