Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини В подкрепа на рехабилитацията на малкия Виктор от Кабиле

В подкрепа на рехабилитацията на малкия Виктор от Кабиле

viktor CopyПървите средства от Коледния благотворителен бал на Община Тунджа в средата на декември – 5000 лв., бяха преведени за рехабилитацията на 6-годишния Виктор от село Кабиле. За да покажат голяма си гордост – първите самостоятелните крачки на момчето след поставянето на ботокс в клиника в Истанбул, при кмета Георги Георгиев и ръководството на Община „Тунджа“ дойдоха самият Виктор и неговите родители.
„Най-голямата радост за нас, и за всички дарители, е напредъкът на Виктор. Толкова е различно състоянието му от това, което беше в края на 2019 г., когато се видяхме за първи път“, не скри вълнението си Георги Георгиев.Той поздрави родителите за всеотдайността и борбеността и ги увери, че могат да разчитат на подкрепата на общината и занапред.
От 2019 г. момчето посещава детската градина в Кабиле, защото иска да е сред своите връстници. За три години, откакто е започнала рехабилитацията му в клиника в Истанбул и откакто го подкрепя община „Тунджа“, напредъкът в развитието му е огромен - той общува с околните, винаги е усмихнат и не спира да върви, подкрепян от баща си, а вече прави и първите си самостоятелни крачки. През две седмици семейството е на рехабилитация в Истанбул, затова са им необходими и средства, но резултатът е видим и постиженията в здравословното състояние на момчето са огромни.
Родителите на Виктор благодариха на кмета Георги Георгиев и на дарителите за подкрепата и споделиха, че в турската клиника му викали „момчето на общината“.
Със средства от благотворителните балове и инициативи Община „Тунджа“ подкрепя малкия Виктор от началото на 2020 година. Досега само за неговата рехабилитация през годините са предоставени 34 000 лв. С последните дарени средства семейството спокойно ще замине за следващите процедури в Истанбул в началото на февруари.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario