Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Община Тунджа бе домакин на заседание на РАО "Тракия"

Община Тунджа бе домакин на заседание на РАО "Тракия"

07-raoОбщина „Тунджа“ беше домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Регионална асоциация на общините „Тракия“, което бе част от събитията, посветени на Деня на общината и 35 години от нейното създаване.
Гостите – кметове и зам.-кметове на общини, членове на Асоциацията, разгледаха Документалната изложба „35 години община Тунджа“ и проследиха етапите на нейната история и моменти от многообразното й развитие. 
Кметът Георги Георгиев разказа как през 1987 г. е създадена „Тунджа“ като обединение на 44 села с население от 20 до 3000 души с административен център в друга община, което е предпоставка за равнопоставеност на всички населени места и как най-ценното постигнато през годините е изграждането на общност на хора, обединени от главната цел да живеят по-добре. Днес „Тунджа“ е модерна, съвременна и добре работеща община, подчерта Георги Георгиев.
Оценка на постигнатото от община „Тунджа“ направи и кметът на община Сливен Стефан Радев, който сподели, че техните сливенски села непрекъснато се сравняват със съседните тунджански и ги дават за пример. Той поздрави Георги Георгиев за това, което днес представлява община „Тунджа“.
Кметовете обсъдиха и организационни въпроси за провеждане на общото събрание на Асоциацията и честване на 25 г. от нейното създаване. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario