Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Община Тунджа и "Евроклуб Жена" с Ре-акция срещу домашното насилие

Община Тунджа и "Евроклуб Жена" с Ре-акция срещу домашното насилие

DSC06861 CopyОбщина Тунджа и Сдружение "Евроклуб Жена" започнаха изпълнението на основна дейност по проект „Ра-Акция чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“, реализиран с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм. В две от селищата на територията на община „Тунджа“ започна работа “SOS кабинет“. Тази специфична услуга осигурява кабинет в местното училище, в който, в продължение на 3 месеца, ще има на разположение психолог-специалист по домашно насилие и насилието по полов признак, за по 4 часа на ден. Кабинетът ще предоставя безплатни психологически консултации и личностна подкрепа, но ще подкрепя и хората, потърсили помощ и със съвети за реализация на пазара на труда като начин за овластяване и самостоятелност. Кабинетът е насочен както към деца, така и към техните родители. 
„SOS кабинетът“ в село Роза е в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с работно време от 13:00 до 17:00 часа, с психолог Петя Александрова.
„SOS кабинетът“ в Кукорево е в ОУ „Христо Ботев“, на първия етаж, с работно време от 13:30 до 17:30 часа, с психолог Радка Василева.
И двата кабинета ще работят до 24 юни, след кратка лятна почивка ще подновят дейност от 18 септември до 18 октомври тази година.
В рамките на проекта се предвижда да започнат работа още два кабинета за психологическа подкрепа - в селата  Ботево и Крумово, отново за период от 3 месеца. Според плановете кабинетите в тези две села ще бъдат отворени в периода октомври 2023 - април 2024. Повече информация за тях, може да намерите на сайта на проекта или в официалните интернет страници на партньорите по проекта - Сдружение "Евроклуб Жена" - https://euwomanbg.com/ и Община „Тунджа“ - https://tundzha.bg/ в началото на новата учебна година.
Проектът е финансиран от Норвежкия финансов механизъм в рамките на програма „Правосъдие”, Малка грантова схема. Безвъзмездната помощ, отпусната от Кралство Норвегия, за проекта е в размер на 186 305,32 лв.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario