Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Община Тунджа отбеляза 118 години от рождението на Джон Атанасов

Община Тунджа отбеляза 118 години от рождението на Джон Атанасов

08-atanassofВ истински празник за село Бояджик и за община „Тунджа“ се превърна честването на 118-тата годишнина от рождението на Джон Атанасов. Пред паметника в центъра на Бояджик отново се събраха деца, ученици, жители на селото и гости, за да почетат заедно паметта на откривателя, направил селото им световно известно.
Кметът на Бояджик Елена Маджарова открои значението на световнопризнатия учен, а кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев припомни уроците, които ни предава Джон Атанасов -  неуморимия стремеж към знание и откриване на новото и неговата любов към родовите корени. „Ние се гордеем, че гордият и неуморим бояджишки дух е успял да даде на света личност като Джон Атанасов, затова ще пазим и ще предаваме спомена за него и за значимостта на делото му“, подчерта в словото си той.
Момичетата от танцов състав „Магия“ към НЧ „Джон Атанасов 1928“ демонстрираха магията на народните танци. 
Гости на празника бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и неговите заместници Светла Стоянова, Димитър Димитров и Светозар Грозев, секретарят на общината Галина Иванова, директорът на дирекция Владимир Стоев, началникът на РУО – Ямбол Стойко Стойков, Ангел Ангелов, организатор в НТС – Ямбол, кметове и общински съветници.
В знак на признателност към делото на Джон Атанасов бяха поднесени венци и цветя на паметника.
Вечерта в залата на читалището бяха излъчени два документални филма за живота на Джон Атанасов и за посещението му в България и в село Бояджик. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario