Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Патронажни грижи в домашна среда за над 90 тунджански жители

Патронажни грижи в домашна среда за над 90 тунджански жители

patronajniДейностите по проект „Патронажни грижи + в община Тунджа“ започнаха на десети юни. Проектът, по Програмата за развитие на човешките ресурси, предвижда предоставяне на интегрирани социално–здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от пандемията.
Проектните дейности включват предоставяне на мобилни  медико - социални грижи за хората от малките населени места и превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности. Над 90 лица с увреждания и възрастни хора с хронични здравословни проблеми, живеещи на територията на общината, ще се възползват от новите патронажни услуги в домашна среда за период от 12 месеца.
Ще бъде осигурена заетост за 12,5 щатни длъжности. Медицински сестри, социален работник, психолог, рехабилитатор и домашни помощници ще бъдат в подкрепа на потребителите. Планираната продължителност на проектните дейности е 13 месеца, като през 12 от тях ще се предоставят патронажни грижи в обичайната семейна среда. Осигурената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 383 092 лева.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario