Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Пилотна комисия МОСТ проведе първа работна среща с младежи

Пилотна комисия МОСТ проведе първа работна среща с младежи

DSC06599 CopyПърва работна сесия с младежи проведе Пилотната комисия МОСТ - Младежки Омбудсмански Съвет Тунджа в залата на библиотеката на село Веселиново. Пилотната комисия е създадена в рамките на проект „МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа – повишаване активното участие на младежите в местното развитие“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, и се изпълнява от Сдружение „Евроклуб Жена“ в партньорство с Община „Тунджа“.
На срещата присъстваха 20 младежи, представители на неправителствения сектор, които живеят, учат или работят на територията на селото. Представителите на Пилотната комисия ги запознаха с дейностите по проекта, представиха им добри практики за повишаване на гражданското участие на младежите в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на политики на общинско ниво, съществуващите практики за участие на гражданите във формирането на местни политики в Община „Тунджа“ и провокираха сред младежите дискусия. Младите хора разказаха за инициативите им в селото и направиха своите искания, предложения и препоръки  да бъде населеното място още по-привлекателно за младите хора. 
По-голяма част от предложенията на младежите бяха насочени към откриване на младежки клуб, за развитието на средата в населеното място, в областта на културата, спорта и свободното време.
В рамките на проекта са предвидени още 2 такива срещи - в Тенево и Генерал Инзово. Те имат за цел да развият, както в младите хора, така и в представители от администрацията на община „Тунджа“, умения да работят съвместно. 
Срещата беше полезна и за двете страни и потвърди желанието за взаимна работа в областта на младежките политики на местно ниво за задържане и привличане на младите хора на територията на община „Тунджа“.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario