Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Празник в Козарево за финала на "Лятно училище '2023"

Празник в Козарево за финала на "Лятно училище '2023"

DSC08598 CopyСело Козарево отново стана домакин на празника за завършване на поредното Лятното училище в Община Тунджа. То се организира за седма година по проект „Желани пространства“, в него участваха две групи деца от Хаджидимитрово и Завой. Сцената на зрителната зала в Козарево се изпълни с бъдещите първокласници, които бяха подготвили специален концерт, за да покажат наученото от тях през годината и затвърдените знания през лятното училище.
Децата рецитираха, пяха, танцуваха и се състезаваха и създадоха много настроение и радост на техните родители и гости. 
Празника уважиха секретарят на Община „Тунджа“ Галина Иванова, кметовете на Козарево - Теодора Тачева и Хаджидимитрово – Тодор Тодоров, както и много местни жители. 
Концертът беше истинска радост и за децата на с. Козарево, които се забавляваха искрено.
Като финал на празника децата пуснаха в небето балон с послание за успех на всички първокласници, а изненада за тях бяха пъстрите фойерверки.
Пред Общностния център за деца и семейства в с. Козарево официално им бяха връчени и подаръците от лятното училище – раници, пълни с материали и помагала за първи клас.
Накрая имаше и почерпка за бъдещите първокласници.
Лятното училище се организира в изпълнение на дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” по проект „Желани пространства”- комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, които се изпълнява от 2016 г. в общината.
Осигурената безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“ на ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, приоритетна ос 2 – „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, е в размер на 1 955 345 лв.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario