Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Продължава осигуряването на топъл обяд за 700 тунджански жители

Продължава осигуряването на топъл обяд за 700 тунджански жители

01-topl-obedОбщина „Тунджа” внесе в Агенция за социално подпомагане Искане за удължаване на проект „Топъл обяд в условията на пандемия от  COVID-19 в община Тунджа” по процедура BG05FMOP001-5.001 - ”3.1 - Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Проектът ще продължи до 30.09.2021г., а очакваното допълнително финансиране ще е в размер на 339 868.98 лв. Проектът по ОП “Храни“ се изпълнява от 11.01.2021г. на територията на 16 населени места от община „Тунджа“ (Победа, Челник, Асеново, Сламино, Робово, Каравелово, Могила, Чарган, Търнава, Стара река, Козарево. Болярско, Безмер, Бояджик, Гълъбинци и Златари), а от 01.02.2021г. и в останалите 28 села, като по този начин достъп до безплатна храна е осигурен във всички населени места в общината.
Приготвянето и доставката на храната ще продължи  да се извършва чрез  Домашен социален патронаж с. Болярско, Общинско социално предприятие за обществено хранене ”Домашен социален патронаж” с. Победа и външен изпълнител. 
Достъп до социална услуга ще се осигури за 700 потребители, живеещи в материално лишение, отговарящи на изискванията на една от следните целеви групи: лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа, лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. 

Реализацията на проекта е част от целенасочената социална политика, която община „Тунджа“ развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация в малките населени места в условията на пандемична обстановка.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario