Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Тържествено освещаване на новия параклис край Скалица

Тържествено освещаване на новия параклис край Скалица

4-paraclisКрай село Скалица беше тържественото освещаване на първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на Скалица и е отдаден под аренда. Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от селото, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори. На освещаването присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, секретарят на общината Галина Иванова, кметът на Скалица Митко Петков, земеделски производители и хора от селото.
Архиерейският наместник архимандрит Димитрий в съслужение със свещениците Янко и Жельо осветиха параклиса, а архимандрит Димитрий изтъкна, че да изградиш храм и да помогнеш за разпространение на вярата е най-богоугодното дело.
Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на инициаторите, че са обогатили уникалността на община „Тунджа“, защото това е първият параклис в близост до водоем на нейна територия. Той подари икона на Св. Георги Победоносец с пожеланието да закриля местните жители.
Кольо Минчев развълнувано благодари на всички, които са му помогнали да осъществи тази негова мечта за изграждане на параклис.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario