Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика "БСП за България" подмлади листата си за предсрочните избори

"БСП за България" подмлади листата си за предсрочните избори

kristian-vigС обновена и подмладена листа се явява на предсрочните парламентарни избори на 11 юли „БСП за България“ в Ямболски избирателен район. Водач отново ще бъде досегашният народен представител Кристиан Вигенин, който в момента е и председател на националния предизборен щаб на „БСП за България“. Той е зам.-председател на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси и зам.-председател на 44-то и 45-то Народно събрание. По образование е магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“, бил е евродепутат и министър на външните работи. На втора позиция „БСП за България“ отново залага на лекаря от Спешно отделение в ямболската болница Райно Георгиев. Той е на 36, с над 10 години стаж в спешната медицина. Областен председател е на Младежкото обединение на БСП, в момента е и общински съветник в града.
Ново лице в листата е 38-годишният Владимир Стоев, който е на трета позиция. По образование е психолог и финансист, от 13 години работи в община „Тунджа“, в момента е директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност“.
Четвърти е Стоян Овчаров на 62 г. енергетик, работи в Мини „Марица изток“. Той е и общински съветник в Елхово.
На пета позиция е Здравко Златаров, представител на коалиционния партньор АБВ. Той е на 54 г. педагог по образование, в момента е управител на застрахователна компания.
Шести отново е най-младият представител в листата - 30-годишният учител Койчо Койчев в СУ „Пейо Яворов“ – Стралджа, който е и общински съветник в родния си град.
На седма позиция е представителят на гражданската квота – треньорът по скокове батут и акробатика Нина Недялкова.
На осмо място в листата е 32-годишната Красимира Юрукова – Стоянова. Тя е представител на Политически клуб „Екогласност“. Завършила е „Аграрна икономика“, специалист обработка на данни в онлайн маркетингови проучвания, в момента учи за инженер за софтуерни тествания.
Кандидатите за народни представители са доказани специалисти в своите професионални сфери, средната им възраст е 44 години. „Стремежът ни е да стигнем до повече хора с нашите послания и да спечелим по-голяма подкрепа. Поставяме си за цел да бъдем отново първа политическа сила в областта и листата с най-висока подкрепа в цялата страна. И най-важното да си върнем втория мандат, който системата на разпределение несправедливо ни открадна“, коментира водачът Кристиан Вигенин след одобряването на листата от Националния съвет на БСП.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario