Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Поредна среща по проект "Земите и горите на орела"

Сряда, 23 Ноември 2022г. 14:12ч.

orela CopyНадзорният комитет по проект „Земите и горите на орела“ ще проведе шестото си заседание от 23.11 до 25.11.2022г. на територията на ДГС - Нова Загора. Паралелно с надзора ще бъде и втората изнесена среща на екипа за управление и изпълнение. Основната цел на заседанието е да се запознаят членовете на Надзорния комитет с напредъка при изпълнение на проекта, предстоящите задачи в краткосрочен и дългосрочен план, и някой въпроси от съществено значение за успешното изпълнение на проекта. 

Продължение...

 
 

Обучават ловци да опазват защитени видове птици

Четвъртък, 17 Ноември 2022г. 10:22ч.

uidp-noe-22 CopyНастоящият ловен сезон ще бъде разнообразен за ловците от сливенските и бургаските ловни дружини с еднодневни обучения, провеждани от експерти на Югоизточно държавно предприятие – Сливен. Тема на обученията са „Прилагане на практики за подобряване на състоянието на дивеча и защитените видове, включително Малкия креслив орел“. 

Продължение...

 
 

Фаталният изстрел срещу граничаря е дошъл от турска страна

Петък, 11 Ноември 2022г. 14:18ч.

01granitsa-300Граничният полицай Петър Бъчваров е убит през загражденията от турска страна. Това е констатирал следственият експеримент в неделя вечер, резултатите от който бяха съобщени от началника на отдел „Криминалистика“ в Националната Следствена служба Даниел Цонков.

Продължение...

 
 

Ден на траур в Елхово в памет на мл. инспектор Петър Бъчваров

Сряда, 09 Ноември 2022г. 07:08ч.

hram-sveshtiСледствен екип от България пътува към Одрин. Разследващите ще работят с турските си колеги по инцидента край границата, в който загина на граничния полицай Петър Бъчваров. Вече са разпитани свидетели, включително служителят на „Военна полиция”, който е бил с него в нощта на инцидента. Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев коментира тази сутрин, че на мястото са намерени гилзи от ловна карабина. Предполага се, че това е оръжието, с което е извършено убийството на Петър Бъчваров.

Продължение...

 
 

Програма LIFE и Заарландския метод в работата на ЮИДП Сливен

Вторник, 08 Ноември 2022г. 10:59ч.

zaarlandd CopyЕксперти от ИАГ, РДГ, СИДП, ЮИДП и териториалните поделения на двете държавни предприятия се включиха в третото по ред обучение по т.нар. Заарландски метод, което е част от проект „Земите и горите на орела“ на програма LIFE. В рамките на три дни д-р инж. Мартин Борисов запозна участниците в проявата с теоретичната и практическа работа при прилагане на метода, като всеки един от експертите трябваше да приложи наученото в предварително подготвени отдели на територията на ДЛС-Граматиково и ДГС-Кости.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 371