Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

ЮИДП зарибява с балканска пъстърва планинските реки

Четвъртък, 23 Юни 2022г. 14:31ч.

01-ribki-uidpБалканска пъстърва беше разселена в планинските реки на територията на ДГС Сливен, ДГС Стара река – Кипилово, ДГС Твърдица, ДГС Гурково, ДГС Мъглиж, ДГС Казанлък и ДЛС Мазалат, съощават от Югоизточно Държавно предприятие - Сливен. Зарибяването се извършва при различни условия, които да гарантират най-добри резултати. Зарибителният материал от балканска пъстърва е произведен в пъстървово стопанство „Тошков чарк”.

Продължение...

 
 

Регионално съвещание по стопанисване на горите в Тополовград

Петък, 17 Юни 2022г. 13:06ч.

1- gorski-tpgrdПоредно регионално съвещание по стопанисване на горите в обхвата на „ЮИДП“ ДП Сливен проведоха лесовъди от региона. Срещата се проведе на територията на ТП „Държавно Ловно стопанство Тополовград“, а участие в него взеха служители от ТП "ДГС Тунджа", ТП "ДГС Нова Загора", ТП "ДЛС Тополовград", както и от РДГ Сливен и ЮИДП Сливен.

Продължение...

 
 

Уроци по горска педагогика в Градската градина в Сливен

Четвъртък, 16 Юни 2022г. 18:44ч.

02-dechicaЕксперти от ЮИДП ДП Сливен проведоха уроци по горска педагогика с ученици в Градската градина на Сливен. На 16 и 17 юни близо 50 деца от I до IV клас участваха с ентусиазъм в интерактивните занимателни уроци. Горските експерти запознаха учениците със специфичните дейности, свързани със създаването на нови гори и им разказаха за своята професия, както и за огромното значение, което имат лесовъдите за успешното стопанисване и съхранение на горите.

Продължение...

 
 

Недоволство в Болярово за закриването на граничния участък

Четвъртък, 16 Юни 2022г. 18:23ч.

01granitsa-300Кметът на община Болярово Христо Христов възрази остро срещу решението на министъра на вътрешните работи да бъде закрит местния граничен полицейски участък. Това решение не е съгласувано с ръководството на община Болярово. За него кметът е научил неофициално, вследствие на което веднага е потърсил съдействието на народни представители и от президента. Решението обаче е факт и през юли предстои всички служители на ГПУ-Болярово да бъдат преместени.

Продължение...

 
 

Регионално съвещание по стопанисване на горите в Твърдица

Сряда, 15 Юни 2022г. 17:38ч.

02-tvardicaЮИДП ДП Сливен, съвместно с РДГ Сливен, организира Регионално съвещание по стопанисване на горите. Домакин на съвещанието беше ДГС Твърдица, а участие в него взеха лесовъди от ДГС Стара река, ДГС Котел, ДГС Тича, ДГС Сливен, ДГС Твърдица, ПП “Сините камъни” и Лесозащитна станция Варна.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 367

banner 300x250 PASHA