Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Отменят масовите прояви за Димитровден в Болярово

Вторник, 20 Октомври 2020г. 15:42ч.

bolearovoОбщина Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между местния ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров, концертните прояви и традиционното литийно шествие с иконата на свети Димитър. Всички те бяха предвидени да се проведат на открито, но се очаква да съберат значителен брой участници - местни жители и гости от съседни общини, което би създало сериозни затруднения за спазването на ограничаващите противоепидемични мерки.

Продължение...

 
 

Три години затвор за рецидивист за грабеж в Елхово

Понеделник, 12 Октомври 2020г. 14:28ч.

sudebna-palata-yambol-1По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура Ямбол (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо мъж от Елхово, подсъдим за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив. Бальо В. е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи (всичко на обща стойност 31 лева) от владението на мъж, като за целта използвал сила. Грабежът е осъществен на 17.12.2019г. на асфалтова площадка в близост от ж.п. гарата в Елхово.

Продължение...

 
 

Обявиха датите за гроздобера край Стралджа

Четвъртък, 10 Септември 2020г. 11:34ч.

rozdober-300Кметът на община Стралджа Атанас Киров обяви със своя заповед официалните дати за гроздобера в Стралджа тази година. Обявените дати за кампанията по брането на гроздето са 25, 26 и 27 септмеври. Ниската захарност на червения и особено на сивия мискет е основната причина, тази година датите за прибиране на реколтата от лозовите масиви, да са със седмица по-късно от обявените в предишни кампании.


 
 

Служители на РДГ - Сливен предотвратиха бракониерски лов

Понеделник, 24 Август 2020г. 11:41ч.

avciСлужители на Регионална дирекция по горите - Сливен задържаха лек автомобил, ловна карабина с термален прицел и боеприпаси. Нарушението е констатирано на 22 август вечерта. При обход в землището на сeло Стара река, в района на местността "Табелите" в Сливенския Балкан горските служители спрели за проверка лек автомобил. При извършения оглед, на задната седалка на автомобила, инспекторите открили извадена от калъфа ловна карабина, оборудвана с термален прицел.

Продължение...

 
 

Пожарът край Лесово е овладян

Понеделник, 10 Август 2020г. 10:55ч.

pojarnikarПожарът в района на Лесово по българо-турската граница, на територията на област Ямбол е овладян. Екипите на пожарна безопасност, горските  служители и гранична полиция остават на място да следят обстановката и да не допуснат отново разгаряне на пожари. Към момента няма опасност за хората и населените места в района, както и за държавната граница. Огънят вилня в продължение на две денонощия в района на Лесово и обхвана площ от над 10 000 декара, основно сухи треви и храсти.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 360