Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Обявиха статута на конкурса "С музиката на Матьо Добрев"

Четвъртък, 19 Септември 2019г. 14:34ч.

matio-dobrevОбщина Стралджа обяви Статута на предстоящия Първи конкурс за изпълнители на кавал от цялата страна „С музиката на Матьо Добрев“. Конкурсът има няколко цели - отдаване на заслужена почит и признателност към кавалджията на народа от град Стралджа Матьо Добрев, популяризиране на музикалното наследство на виртуозния инструменталист, така че неговата музика да живее и вдъхновява; предоставяне възможност за изява на изпълнители на кавал от цялата страна и представяне на най-добра интерпретация на музиката на Матьо Добрев, откриване и стимулиране на млади дарования.

Продължение...

 
 

Воден пее и танцува с певиците от Тамарино и Саранско

Сряда, 18 Септември 2019г. 15:09ч.

tamaRinoМногобройните почитатели на българското народно творчество, които аплодираха участниците в тазгодишния фолклорен празник „Воден пее и танцува“ отдадоха заслужено внимание и на фолклорната певческа група от Тамарино и Саранско. С много желание и ентусиазъм самодейците в този смесен родолюбив колектив изучават местни народни песни, за да ги представят на различни събори и фестивали като доказателство, че пазят и обичат всичко наследено от дедите. Особено интересни са народните носии, с които излизат на сцената.

Продължение...

 
 

Съветът в Стралджа ще заседава на 19 септември

Четвъртък, 12 Септември 2019г. 14:53ч.

straldja-liato-1Редовно заседание на Общински съвет Стралджа е насрочено за 19 септември. Според дневния ред Атанас Киров, кмет на общината, ще внесе докладна записка относно компенсирани промени в частта за местни дейности и дофинансиране на държавни дейности със собствени приходи от една дейност в друга, без да изменя общия размер на разходите. На вниманието на съветниците ще бъде и предложението за увеличение стойността на обект в поименния списък за капиталови разходи на общината през 2019г. от външен източник и компенсирани промени между показатели на капиталовите разходи, както и между отделни обекти, финансирани със собствени средства.

Продължение...

 
 

Полицията намери боеприпаси в дома на 63-годишен от Елхово

Вторник, 10 Септември 2019г. 11:15ч.

cars-4Служители на полицията в Елхово иззеха боеприпаси от частен дом в града, информира Областната дирекция на МВР. В хода на специализирана операция е извършена проверка в имот, стопанисван от 63-годишен мъж. Там са открити и иззети пневматична пушка, пригодена за стрелба с малокалибрен боеприпас, 109 боеприпаса 22 калибър, цев за късо огнестрелно оръжие, 87 ловни патрони и 5 кутийки с барут.

Продължение...

 
 

ЦСКА и ОФК "Поморие" играят контрола в Стралджа

Вторник, 03 Септември 2019г. 11:57ч.

cskaФутболистите на ЦСКА ще играят в събота в Стралджа контролен мач срещу ОФК "Поморие". Проверката, планирана заради паузата в първенството, е от 17.30 в събота, седми септември, на градския стадион в Стралджа. Селекцията на Люпко Петрович ще бъде без футболистите, ангажирани за предстоящите евроквалификации на националните отбори при мъжете и младежите.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 353

Реклама

vhs-2-dvd_125x125