Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен "Горите и орлите, отличниците на България"

"Горите и орлите, отличниците на България"

gal-decaЕксперти от “Югоизточно държавно предприятие” ДП Сливен проведоха урок “Горите и орлите - отличниците на България” с деца от лятна детска занималня “Мариес” в Сливен. На 11 август близо 50 деца от I до IV клас участваха с ентусиазъм в интерактивния занимателен урок. Горските експерти запознаха учениците със специфичните дейности, свързани със създаването на нови гори и им разказаха за своята професия, както и за огромното значение, което имат лесовъдите за успешното стопанисване и съхранение на горите. Малчуганите научиха за различните видове дървета и жизненото значение, което имат за човека и какво трябва и не трябва да правят хората, за да ги опазят.
Чрез информационно филмче, децата научиха за всички видове орли, които обитават България и че всички те са защитени. Чрез кръстословица и други интерактивни игри учениците се запознаха с чудния животински и растителен свят. Те не спестиха своите въпроси към отзивчивите експерти и по теми като защита на горите и орлите, как се гасят пожарите и къде е разрешено да се пали огън.
В края на урока, всички деца получиха подаръци, които да отнесат у дома като спомен от забавната горска беседа. Малчуганите обещаха, че през лятната ваканция, когато посещават планините и горите, винаги ще внимават да не замърсяват природата, да я пазят от горски пожари и да се грижат за опазването на различните видове животни.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario