Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Горски служители в акция срещу незаконния добив на дървесина

Горски служители в акция срещу незаконния добив на дървесина

darvesinaГорски служители и полицаи заловиха притежатели на незаконна дървесина при съвместна акция в град Николаево, съобщиха от Югоизточното Държавно предприятие – Сливен.  Вечерта на 30 юни, след получен сигнал, служител на Държавно Горско стопанство Гурково констатира придвижването на четири каруци, натоварени с дървесина с неясен произход през селскостопански имот в посока към Николаево. По-късно полицейски екип от Гурково проследява превозните средства до ромския квартал в града и установява разтоварването на дървесината в един от дворовете там.
На следващия ден при съвместна акция на служители от специализирани полицейски сили от ОДМВР - Стара Загора , полицаи от РУ - Гурково и служители от ДГС - Гурково е направено претърсване на адрес в село Нова махала, където са открити 2,5 пространствени кубически метра дърва за огрев от зимен дъб, немаркирани с КГМ и без документ, доказващ законния им произход. В хода на операцията незаконна дървесина е открита в още два имота в град Николаево.
Целият задържан дървен материал е иззет и складиран в двора на ДГС Гурково. Самоличността на всички провинени лица е установена. Предстои да се съставят актове за установяване на административно нарушение на същите от служители на ДГС Гурково. Провеждат се допълнителни следствени действия от органите на МВР. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario