Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Екипи на ЮИДП се бориха с 8 пожара в последните 24 часа

Екипи на ЮИДП се бориха с 8 пожара в последните 24 часа

PojariШест загасени и два все още действащи пожари на територията на Югоизточно държавно предприятие - това е равносметката за последното денонощие, информират от ЮИДП - Сливен. В сряда в района на село Дъбовец, намиращо се на територията на Държавно горско стопанство - Свиленград, възниква пожар извън горски фонд, който в последствие се разраства и навлиза в горски терен. Целият наличен състав на горското стопанство в Свиленград участва в борбата с огнената стихия. Екипи горски служители от стопанствата в Тополовград, Хасково и Елхово също са се притекли на помощ в гасенето, като пожарът все още е нелокализиран и акцията продължава. Три пожарни автомобили на горските стопанства са на терен. Щетите от огнената стихия тепърва ще се уточняват. Отново на 26 юли на територията на ДГС - Свиленград, в село Сладун възниква и друг пожар, който не засяга горски фонд и с помощта на горски служители от ДЛС-Тополовград и ДГС-Елхово е бързо овладян и потушен.
Друг, все още действащ, пожар се простира на територията на Държавно горско стопанство - Маджарово, в района на с. Малко Воден. Горски служители от поделението, военни, пожарникари и доброволци се борят за овалдяване на огъня. Булдозер на ЮИДП и пожарен автомобил на ДГС-Маджарово също са включени в гасенето. Засегнати са над 500 дка широколистна гора. Вчера е възникнал още един пожар в обхвата на ДГС-Маджарово, който за щастие бързо е потушен.
Пожари горяха на територията на още четири стопанства в ЮИДП.
Горски служители и пожарен автомобил на Държавно горско стопанство - Ивайловград се справиха с възникнал пожар, при който e засегната площ от 20 дка горска територия. Близо 20 дка иглолистна култура е опожарена и на територията на Държавно горско стопанство - Средец. Благодарение на бързата и професионална намеса на горските служители, там пожарът е овладян още в сряда до обяд. Екипи от Държавно горско стопанство - Бургас също участваха в гасенето на възникнал пожар във вилна зона край село Изворище. Там е засегнатата държавна горска територия от 40 дка, като по-голямата част са сухи треви и храсти, а опожарената горската култура е 10 дка. Пожари имаше и на територията на Държавно горско стопанство - Хасково, в чието гасене са се включили горски служители с пожарни автомобили на стопанството.
От Югоизточно държавно предприятие - Сливен за пореден път апелират за отговорност и повишено внимание в разгара на пожароопасния сезон!
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario