Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Лесовъдите на регионална среща в Казанлък

Лесовъдите на регионална среща в Казанлък

02-kazanlacНа 28 юни се проведе поредното регионално съвещание по стопанисване на горите на територията на ДГС Казанлък, организирано от ЮИДП ДП - Сливен. Участие в него взеха лесовъди от ДГС Чирпан, ДГС Стара Загора, ДГС Гурково, ДГС Мъглиж, ДГС Казанлък и ДЛС Мазалат, както и представители на РДГ Стара Загора и ЦУ на ЮИДП.
По време на събитието баха посетени два обекта - 130 годишна букова гора с напреднал възобновителен процес в ГСУ Шипка и смесена иглолистно-широколистна гора в ГСУ Енина, с цел трансформирането й в широколистна. Обсъдени бяха насоките на стопанисване на двете насъждения, технологията на маркиране, както и извеждането на сечта и транспортирането й.
Засегнати бяха редица теми, касаещи стопанисването на горите, придружаващите ги документи и участието на всеки един лесовъд в този процес. Съвещанието беше изключително ползотворно и градивно. Поставиха се много въпроси относно актуални теми в горския сектор, чието изясняване ще допринесе за ползотворната работа на горските служители и по-добри резултати в лесовъдските дейности.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario