Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Ловният сезон започва - пазете горите от пожар!

Ловният сезон започва - пазете горите от пожар!

PojariЮгоизточно Държавно предприятие – Сливен приканва всички ловци на територията на региона за повишено внимание от възникване на пожари при провеждане на ловни излети през предстоящия ловен сезон на местен дребен и едър дивеч и групов лов на дива свиня, който стартира на втори октомври. 
Паленето на открит огън и извършването на огневи работи в горските територии на разстояние по-малко от 100 метра от тях е забранено, с изключение на регламентираните за тази цел места. Дори и на тези места ловците не трябва да си тръгват, докато огънят не е напълно изгасен.
За защита на дивеча и неговите местообитания е забранено паленето на стърнища, крайпътни ивици, площи със суха растителност и растителността във високопланинските пасища.
Не бива да се допуска хвърлянето на незагасени цигари и клечки кибрит в ловностопанските райони. При предизвикан пожар по време на лов от участници в лова, доказано по надлежния ред, ще се спира ловуването в същия ловностопански район. При възникване на пожар незабавно да се сигнализира на тел. 112. При ловуване е необходимо да се спазват стриктно правилата за използване на ловни оръжия. И тази година ще се осъществява строг контрол от компетентните органи с цел превенция и избягване на инциденти по време на лов.
Ще се следи и за спазване на въведените мерки и противоепидемични изисквания за COVID-19.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario