Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Огънят обхвана площи в седем горски и ловни стопанства

Огънят обхвана площи в седем горски и ловни стопанства

pojari-avgustГорски пожари бушуваха на територията на 7 държавни горски и ловни стопанства на територията на ЮИДП Сливен - в стопанствата в Несебър, Чирпан, Средец, Котел, Карнобат, Свиленград и Маджарово. В обхвата на ДГС Карнобат, край село Антимово, гори върхов пожар в широколистна нискостъблена гора над 600 дка и се разраства. Към момента не е локализиран, а в гасенето му участват 18 горски служители, две пожарни и доброволци.
Край село Пъстрово, на територията на ДГС Чирпан, горят около 300 дка иглолистни насаждения. Пожарът е локализиран. В гасенето участват 15 горски служители на стопанството, 5 от РДГ Стара Загора, 5 пожарни автомобили и доброволци. Нанесените щети тепърва ще се уточняват.
На територията на ДГС Средец бушува пожар в близост до селата Белила и Проход. Засегнати са няколко частни имоти с постройки. За щастие, няма пострадали хора. Пожарът е възникнал в Белила и от там е навлязъл в горска територия. Отново причина за пожара е небрежност при боравенето с открит огън. В борбата с бедствието участват 31 служители на ДГС Средец, 28 души от община Средец, 9 души от Общинско горско стопанство Средец, доброволци, 4 пожарни автомобили, два трактора и една цистерна от местни земеделци. Пожарът е низов и е обхванал иглолистни насаждения, като засегнатата площта ще се уточни след потушаването. Борбата с огъня продължава. През нощта екипи от горски служители остават да дежурят и да следят развитието на пожара.
Възобновиха се и нови пожари край Несебър. Те са локализирани и потушени. Има отделни тлеещи огнища в изгорялата площ. По периметъра на пожарите са направени машинни и ръчни минерализовани ивици от горските служители. Оставени са дежурни групи за наблюдение и първоначална атака при евентуално възобновяване.
Пожар възникна и между селата Жеравна и Нейково, на територията на ДГС Котел. Огненото бедствие е локализирано и потушено. В гасенето са участвали 27 служители на стопанството, 3 пожарни автомобили и трактор. Засегната е около 100 дка площ от треви и храсти.
В гасене на няколко пожара по протежение на жп линия взеха участие служители на ДГС Свиленград, подкрепени от колеги от ДЛС Тополовград.
Два пожара гасиха и горски служители от ДГС Маджарово.
Пожароопасността в района на ЮИДП остава от най-висока степен. Горски служители правят денонощни обходи и всяко нарушаване на противопожарните мерки ще се наказва с цялата строгост на закона.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario